Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: "În relațiile România-Japonia, partea culturală continuă să aibă o importanță absolut deosebită"

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: "În relațiile România-Japonia, partea culturală continuă să aibă o importanță absolut deosebită"

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a participat la un eveniment organizat de Ambasada Japoniei la Bucureşti cu ocazia Zilei Împăratului.

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: "În relațiile România-Japonia, partea culturală continuă să aibă o importanță absolut deosebită"
Sursa foto: Facebook | Lucian N. Romascanu
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2023   •   15:34

"Ieri, 10 februarie 2023, am participat la invitația ES dl. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei, la deschiderea expoziției "Călătorie în lumea stampelor Meiji" din colecția av. George Șerban, curator fiind Alexandru Constantin Chituță, tânărul și energicul manager interimar al Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal.

Expoziția organizată de Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, Ambasada Japoniei în România, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Arcub București prezintă în premieră în Capitală, în spațiile Hanului Gabroveni, peste 150 de stampe japoneze din perioada Meiji din temele istorie, Kabuki, Bijinga și peisaje. Alături de aceste stampe sunt expuse vase de porțelan, picturi pe mătase, cărți ilustrate cu xilogravuri și chimonouri.

Am avut bucuria ca alături de ES Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, să participe la acest eveniment deosebit peste 30 de ambasadori și atașați culturali în România, artiști, directori de instituții culturale, curatori și alți invitați.

Ma bucur că în relațiile România-Japonia, partea culturală continuă să aibă o importanță absolut deosebită.

Expoziția are și un excelent album tipărit de Muzeul Național Brukenthal din Sibiu și dedicat, In memoriam, profesorului George Banu", a scris ministrul Culturii în postarea de pe Facebook.

#MinisterulCulturii Ziua Împăratului Japoniei sărbătorită la București! Ieri, 10 februarie 2023, am participat la...

Publicată de Lucian N. Romascanu pe Sâmbătă, 11 februarie 2023

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu ministerul Culturii
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close