Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, mesaj de Ziua Internaţională a Muzicii: "Ne însoțește în cele mai importante momente ale vieții"

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, mesaj de Ziua Internaţională a Muzicii: "Ne însoțește în cele mai importante momente ale vieții"

De Ziua Internaţională a Muzicii, Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a transmis un mesaj prin intermediul unei postări pe Facebook în care a amintit că "muzica ne însoțește în cele mai importante momente ale vieții".

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, mesaj de Ziua Internaţională a Muzicii: "Ne însoțește în cele mai importante momente ale vieții"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    01 Oct 2022   •   12:56

"Ziua Internațională a Muzicii este o ocazie în plus de a celebra arta. Limbajul muzicii este universal și are capacitatea de a vindeca, liniști, bucura sau chiar întrista. Astfel, indiferent că este rock, pop, clasică, blues, jazz, populară, muzica ne însoțește în cele mai importante momente ale vieții, fiind creatoare de stări. O celebrăm astăzi pentru a ne aminti importanța ei și le urăm «La mulți ani» tuturor muzicienilor, compozitorilor, soliștilor!”, a transmis Ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu.

Astăzi, 1 octombrie, își deschid stagiunile 2022-2023 Opera Națională București și Teatrul Național de Operetă şi Musical "Ion Dacian", fiecare aducând publicului câte o premieră.

Astfel, opera din capitală ne așteaptă la premiera spectacolului „Povestirile lui Hoffmann”, de Jacques Offenbach, regia Matteo Mazzoni, a cărui ultimă montare pe această scenă a avut loc în anul 1986.

Teatrul Național de Operetă și Musical aduce în premieră „Jack, între dragoste și nebunie”, un musical în două acte, semnat Diego Mecchi, după romanul „Jack, între nebunie și dragoste: conflictele unui criminal în serie” bazat pe povestea renumitului criminal în serie Jack Spintecătorul. Pentru bilete, accesați site-ul instituției: https://www.opereta.ro.

Prima Zi Internaţională a Muzicii a fost organizată în 1975, de către IMC, conform rezoluţiei adoptate de a 15-a Adunare Generală din Lausanne (1973).
Scopul acestei zile este de a sublinia rolul major pe care muzica îl are în viaţa noastră, de a realiza o mai bună cunoaştere a acesteia și a legăturilor pe care le creează.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close