Antena 3 CNN Actualitate Cultură Maestrul Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani. Ministerul Culturii: "Colos al scenei românești, cu un talent artistic excepțional"

Maestrul Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani. Ministerul Culturii: "Colos al scenei românești, cu un talent artistic excepțional"

Unul dintre cei mai iubiți artiști români, actorul Victor Rebengiuc, împlinește astăzi, 10 februarie, 89 de ani, prilej cu care Ministerul Culturii a transmis un mesaj cu urări pentru acesta.

Maestrul Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani. Ministerul Culturii: "Colos al scenei românești, cu un talent artistic excepțional"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Mia Lungu    |    10 Feb 2022   •   11:30

Ministerul Culturii a publicat pe pagina de Facebook un mesaj în care laudă întreaga carieră a actorului, a interpretat peste 200 de roluri doar pe scena Teatrului Bulandra și a jucat în peste 50 de filme:

"Apostol Bologa sau Ilie Moromete sunt, astăzi, personaje memorabile asociate, firesc, cu Victor Rebengiuc, sărbătoritul zilei de 10 februarie, căruia îi urăm „La mulți ani”!

Colos al scenei românești, cu un talent artistic excepțional, a reușit să fie de-a lungul vieții puse în slujba publicului, în mod inegalabil, chipul și vocea a sute de personaje de film, teatru, radio și televiziune.

Peste 200 de roluri a interpretat doar pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra, acolo unde și-a început activitatea în urmă cu 65 de ani și al cărui director a fost în perioada 1996-1998, iar în cinematografie a atins, de asemenea, un palmares extrem de bogat, cu peste 50 de filme.

Marele artist continuă să ne impresioneze și prin verticalitatea sa, prin bunănătatea de care dă dovadă, erudiția aparte și prin modul în care relaționează, rămânând un etalon de modestie, amabilitate și discreție.

Victor Rebengiuc a avut și are o contribuție importantă la dezvoltarea teatrului și cinematografiei românești. Suntem mai bogați cu fiecare apariție și mai recunoscători pentru munca pusă în slujba celorlalți."

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close