Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mai multe manuscrise ale marilor autori români rămân în patrimoniul statului

Mai multe manuscrise ale marilor autori români rămân în patrimoniul statului

Ministerul Culturii și-a exercitat în acest an dreptul de preemțiune și negociere pentru cinci bunuri culturale mobile, mai precis, manuscrise ce aparțin marilor autori români.

Mai multe manuscrise ale marilor autori români rămân în patrimoniul statului
Sursa foto: Facebook | Ministerul Culturii
de Ioana Mircea    |    28 Dec 2022   •   16:24

Manuscrise ce aparțin marilor autori români, Emil Cioran și Mircea Eliade, clasate în patrimoniul cultural național, categoria juridică „Tezaur”, rămân în patrimoniul statului.

"Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a semnat la data de 25 martie contractul de achiziție a acestora, iar în luna aprilie, manuscrisele au fost expuse publicului la sediul Bibliotecii Naționale a României (BNaR).

Astăzi, în ședința de Guvern, a fost adoptat proiectul de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor bunuri culturale mobile și darea acestora în administrarea Bibliotecii Naționale a României.

Astfel, cele cinci bunuri culturale mobile, reprezentând prima achiziție realizată după anul 2008, intră în administrarea BNaR", se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

×
Subiecte în articol: ministerul Culturii Lucian Romașcanu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close