Antena 3 CNN Actualitate Cultură Marele secret al Elenei Ceaușescu. Totul era ascuns în certificatul de naștere

Marele secret al Elenei Ceaușescu. Totul era ascuns în certificatul de naștere

Elena Ceaușescu a fost cea mai puternică femeie din perioada comunismului. Soția conducătorului Ceaușescu, fosta mare doamnă provenea dintr-o familie modestă, din comuna Petrești, județul Dâmbovița, fără posibilități financiare.

Marele secret al Elenei Ceaușescu. Totul era ascuns în certificatul de naștere
13 Mai 2020   •   13:33

La fel ca și Nicolae Ceaușescu, Elena a avut parte de o copilărie grea și plină de neajunsuri. 

„M-am născut în comuna Petrești, în județul Dâmbovița în anul 1919, la 7 ianuarie. Părinții (n.red. inițiat în document era notat „părinți”) se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere patru hectare de pământ și casă de locuit, între (n.red. inițial termenul era scris „în tre”) anii 1926-1930 am făcut școala în comuna în care m-am născut”, se arată în documentul autobiografic al soției fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

Din cauza acestui lucru, de-a lungul timpului au apărut tot mai multe controverse, deoarece data de naștere a Elenei, născută în realitate drept Lenuța Petrescu, a fost schimbată, imediat după ce s-a măritat cu Nicolae Ceaușescu. De asemenea, atunci când și-a unit destinul cu fostul dictator, i s-au schimbat toate datele de naștere, iar din Lenuța a devenit Elena, anul nașterii 1919, fiind înlocuit cu 1916. 

În momentul de față, în arhiva Primăriei Petrești, fosta soție a lui Nicolae Ceaușescu apare cu numele de ”Elena”, iar anul nașterii este în continuare 1919 și nu cel real, 1916. Cât despre motivul schimbării tuturor datelor, nu se cunoaște nimic cu exactitate

×
Subiecte în articol: elena ceausescu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close