Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministerul Culturii: 39 de angajaţi ai Operei Naţionale vor fi disponibilizaţi

Ministerul Culturii: 39 de angajaţi ai Operei Naţionale vor fi disponibilizaţi

Ministerul Culturii: 39 de angajaţi ai Operei Naţionale vor fi disponibilizaţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Dec 2010   •   18:49

39 de angajaţi ai Operei Naţionale Bucureşti vor fi disponibilizaţi. Printr-un ordin al ministrului Culturii, s-a hotărât ca numărul angajaţilor de la Operă să fie de cel mult 500 de persoane.

Reprezentanţii sindicatului au anunţat că vor face proteste pentru a-şi arăta nemulţumirea.

"Ministerul Culturii reduce 131 din posturile Operei Naţionale Bucureşti în condiţiile în care Consiliul Administrativ a hotărât că numărul de posturi, absolut necesar desfăşurării activităţii, este de 550 de posturi, instituţia se află la jumătatea stagiunii, eventualele concedieri efectuate în acest moment având efecte dezastruoase asupra activităţii, iar posturile sunt deja blocate de trei ani de zile", se arată într-un comunicat remis agenţiei Mediafax.

"Reducerea posturilor din cadrul ONB, hotărâtă de către MCPN, nu corespunde procentului de 21% din angajaţii actuali ai instituţiei. Din numărul de 631 de posturi cuprinse în organigrama ONB, sunt ocupate în prezent (16.12.2010) numai 539, locurile vacante rezultând din posturi eliberate în decursul ultimilor doi ani şi neocupate ulterior din cauza repetatelor blocări de posturi impuse prin ordonanţe. Dat fiind că numărul actual de posturi ocupate este de 539, iar MCPN a impus limita maximă de 500 de angajaţi pentru Opera Naţională Bucureşti, rezultă că numărul de persoane care ar trebui disponibilizate este de 39, ceea ce reprezintă 7% din totalul posturilor ocupate", se mai arată în comunicatul ONB.

Guvernul a hotărât luna trecută că, în total, Ministerul Culturii va reduce peste 600 de posturi din instituţiile din subordine.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close