Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministerul Culturii: "La mulţi ani, Nae Caranfil!"

Ministerul Culturii: "La mulţi ani, Nae Caranfil!"

La ceas aniversar, ministerul Culturii îi urează "La mulţi ani!" regizorului Nae Caranfil.

Ministerul Culturii: "La mulţi ani, Nae Caranfil!"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Sep 2022   •   13:50

Născut la București, la data de 7 septembrie 1960, Nae Caranfil și-a pus amprenta asupra cinematografiei românești chiar de la debut și a continuat să o facă prin toate producțiile în care a fost scenarist, regizor și actor.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, secția Regie Film, promoția 1984, iar filmul său de student, "Frumos e înseptembrie la Veneția", a câștigat premii în țară și în străinătate (București, Tours, Torino).

Primul sau lung-metraj, „E pericoloso sporgersi” (1993), o producție franco-română, s-a bucurat de aprecierea publicului și a criticii. Prezentată la Cannes în 1993, în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, este premiată în festivaluri la Montpellier, Bratislava sau La Baule, dar și de către ACIN.

Au urmat "Asfalt Tango" (1996), "Dolce far niente" (1999), "Filantropica" (2002), "Restul e tăcere" (2008), "6,9 pe Scara Richter" (2016) etc, producții care s-au bucurat de asemenea de succes la public.

Are o activitate prolifică și în teatru, în stagiunea curentă a TNB semnând regia și ilustrația muzicală a spectacolului "Papagalul mut - Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat".

 

×
Subiecte în articol: Nae Caranfil ministerul Culturii
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close