Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministerul Culturii va beneficia de expertiză UNESCO pentru realizarea Statutului artistului

Ministerul Culturii va beneficia de expertiză UNESCO pentru realizarea Statutului artistului

UNESCO a anunțat, la data de 15 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Artei, că Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, se numără printre câștigătorii apelului de finanțare lansat în septembrie 2021, în cadrul Programului UNESCO – Aschberg, care s-a adresat exclusiv propunerilor de proiecte ce vizează sprijinirea statutului artiștilor.

Ministerul Culturii va beneficia de expertiză UNESCO pentru realizarea Statutului artistului
Sursa foto: Hepta/ Petrisor Iordan
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2022   •   16:29

Ministerul Culturii va beneficia astfel de expertiză suplimentară în realizarea noului cadru legislativ privind statutul lucrătorilor din sectorul cultural din România.

Noile reglementări vor include o gamă largă de politici, propunând măsuri concrete care să abordeze provocările specifice cu care se confruntă artiștii, în scopul protejării acestora.

Expertiză UNESCO pentru realizarea Statutului artistului, reformă prevăzută în PNRR

Măsura face parte din reforma prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 11 – Turism și cultură, Reforma 3 – Reformarea sistemului de finanțare a sectorului cultural – Jalonul 345.

Proiectul de asistență tehnică va fi implementat de Unitatea de Management a Proiectului pe o perioadă de 12 luni, iar suma totală alocată prin programul UNESCO – Aschberg este de 50.000 USD.

×
Parteneri
Horoscop 27 septembrie 2023. Berbecii vindecă răni din trecut
x close