Antena 3 Actualitate Cultură Poetul Laurian Stănchescu vrea să aducă osemintele lui Brâncuşi în ţară. Ambasada României în Franţa nu este interesată

Poetul Laurian Stănchescu vrea să aducă osemintele lui Brâncuşi în ţară. Ambasada României în Franţa nu este interesată

18 Noi 2011   •   21:57
Poetul Laurian Stănchescu vrea să aducă osemintele lui Brâncuşi în ţară. Ambasada României în Franţa nu este interesată
Sursa foto: Foto: Mediafax

Poetul Laurian Stănchescu cere ajutorul guvernului României pentru repatrierea osemintelor sculptorului român Constantin Brâncuşi. Poetul a ajuns în urmă cu câteva zile în capitala Franţei după un marş simbolic de 2.000 de kilometri, început pe 21 mai. Aici s-a lovit de lipsa de cooperare a ambasadei României.

Stănchescu a depus la începutul săptămânii, la Palatul Elysée, o cerere pentru repatrierea osemintelor sculptorului Constantin Brâncuşi, care este înmormântat la Paris. Poetul român s-a lovit de primul zid, ambasada României de la Paris, deloc dispusă să îl ajute în demersul său.

Ajutorul oficialilor români s-a lăsat aşteptat, chiar dacă autorităţile franceze l-au asigurat că pentru repatrierea osemintelor este nevoie de implicarea reprezentanţilor ambasadei.

Poetul român spune că prin demersul său nu face altceva decât să urmeze ultima dorinţă a marelui Brâncuşi care, înainte de a muri ar fi spus unui preot că este nefericit că va fi înmormântat într-o ţară străină.  Repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi este cerută şi de un grup de 31 de deputaţi români care, la începutul lui noiembrie, au semnat în acest sens o scrisoare deschisă.

 
Get Adobe Flash player

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close