x close

Poetul Laurian Stănchescu vrea să aducă osemintele lui Brâncuşi în ţară. Ambasada României în Franţa nu este interesată

de Antena3.ro    |    18 Noi 2011   •   21:57
Poetul Laurian Stănchescu vrea să aducă osemintele lui Brâncuşi în ţară. Ambasada României în Franţa nu este interesată 429 Foto: Mediafax

Poetul Laurian Stănchescu cere ajutorul guvernului României pentru repatrierea osemintelor sculptorului român Constantin Brâncuşi. Poetul a ajuns în urmă cu câteva zile în capitala Franţei după un marş simbolic de 2.000 de kilometri, început pe 21 mai. Aici s-a lovit de lipsa de cooperare a ambasadei României.

Stănchescu a depus la începutul săptămânii, la Palatul Elysée, o cerere pentru repatrierea osemintelor sculptorului Constantin Brâncuşi, care este înmormântat la Paris. Poetul român s-a lovit de primul zid, ambasada României de la Paris, deloc dispusă să îl ajute în demersul său.

Ajutorul oficialilor români s-a lăsat aşteptat, chiar dacă autorităţile franceze l-au asigurat că pentru repatrierea osemintelor este nevoie de implicarea reprezentanţilor ambasadei.

Poetul român spune că prin demersul său nu face altceva decât să urmeze ultima dorinţă a marelui Brâncuşi care, înainte de a muri ar fi spus unui preot că este nefericit că va fi înmormântat într-o ţară străină.  Repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi este cerută şi de un grup de 31 de deputaţi români care, la începutul lui noiembrie, au semnat în acest sens o scrisoare deschisă.

 
Get Adobe Flash player

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati