Antena 3 CNN Actualitate Cultură Autorul favorit pentru Premiul Nobel pentru Literatură

Autorul favorit pentru Premiul Nobel pentru Literatură

Autorul favorit pentru Premiul Nobel pentru Literatură
Sursa foto: Foto:en.wikipedia.org
07 Oct 2016   •   19:21

Premiul Nobel pentru Literatură. Scriitorul japonez Haruki Murakami are o cotă de 4 la 1 şi este principalul favorit la câştigarea premiului Nobel pentru literatură, potrivit casei de pariuri Ladbrokes, care consideră că următorii scriitori din topul favoriţilor, clasaţi la mică distanţă, sunt Adonis, Philip Roth şi Ngugi wa Thiong’o, scrie The Guardian, potrivit adevarul.ro.

Premiul Nobel pentru Literatură. Cu mai puţin de o săptămână înainte de anunţarea laureatului Nobel pentru literatură din acest an, numele unor scriitori celebri pe plan internaţional, precum japonezul Haruki Murakami, au cote extrem de apropiate în acest an la casa de pariuri Ladbrokes.

Premiul Nobel pentru Literatură. Academia Suedeză este instituţia care decernează în fiecare an premiul Nobel pentru literatură unui autor care, potrivit testamentului lui Alfred Nobel ”a creat în domeniul literaturii cea mai remarcabilă operă într-o direcţie idealistă”.

Premiul Nobel pentru Literatură. Deocamdată, Academia Suedeză - una dintre Academiile Regale din Suedia - nu a dezvăluit data oficială la care va anunţa numele câştigătorului premiului Nobel din acest an. Însă Per Wästberg, membru al Academiei Suedeze, a declarat presei suedeze că numele laureatului va fi anunţat pe 13 octombrie, negând totodată informaţiile potrivit cărora data iniţială - 6 octombrie - a fost amânată din cauza dezacordurilor dintre membrii instituţiei în privinţa câştigătorului.

×
Subiecte în articol: Premiul Nobel pentru literatură
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close