Antena 3 CNN Actualitate Cultură Răsvan Popescu, faţă în faţă cu personajele din ultimul său volum - Omul Orchestră

Răsvan Popescu, faţă în faţă cu personajele din ultimul său volum - Omul Orchestră

Scriitorul şi jurnalistul Răsvan Popescu a stat faţă în faţă cu personajele din ultimul său volum, Omul orchestră: Un jurnal altfel. Evenimentul a avut loc la sediul Băncii Naţionale a României.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Ian 2024   •   13:18

Volumul "Omul orchestră: Un jurnal altfel" redă evoluţia personală a autorului, dând viaţă unui personaj care se reîntoarce în timp, începând chiar din anii copilăriei.

"Am un stil fragmentar vizual, post-modern zice critica, eu zic că este doar un puzzle de rezolva. Mozaic. Sunt un povestitor pe spaţii mici, niciodată n-am avut suflu. Scriu în secvenţe scurte, în fragmente aparent disparate", a declarat autorul Răsvan Popescu.

Răsvan Popescu, în calitate de fost jurnalist și demnitar povestește subiectiv despre trecutul și prezentul său: "În această carte este vorba despre o incursiune în trecutul nostru recent, o retrospectivă asupra unei perioade a marilor speranţe pe care ne-am obişnuit să o numim tranziţie. Cum s-a trăit atunci, dar şi cum se trăieşte astăzi".

La eveniment au luat parte numeroşi scriitori, jurnalişti şi politicieni. Printre aceştia, şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.

"Sunt, fără îndoială, cel care l-a cunoscut pe Răsvan Popescu de cel mai mult timp. Din anii în care era student la Facultatea de Geologie şi scria reportaje la Viaţa Studenţească. A fost reprezentant pentru opinia publică şi a primului-ministru şi apoi al preşedintelui României şi de 23 se luptă în Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru asanarea tendinţelor toxice din mass-media", a precizat Emil Constantinescu.

"Omul Orchestră: Un jurnal altfel" a fost lansat în noiembrie la Târgul de Carte Gaudeamus 2023. Ultima carte semnată Răsvan Popescu, "În torent", a obținut Premiul anului 2022.

De altfel, Răsvan Popescu a publicat pana acum zece cărți, a semnat scenariile a șapte filme artistice  și a deţinut şi funcţia de președinte al CNA în perioada 2007-2012.

×
Subiecte în articol: Răsvan Popescu emil constantinescu
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close