Antena 3 CNN Actualitate Cultură Şapte români de excepţie, premiaţi de MLNR, în parteneriat cu Ministerul Culturii

Şapte români de excepţie, premiaţi de MLNR, în parteneriat cu Ministerul Culturii

Şapte români de excepţie vor fi premiaţi în cadrul unui eveniment cultural important, desfăşurat la Ateneul Român, în parteneriat cu Ministerul Culturii.

Şapte români de excepţie, premiaţi de MLNR, în parteneriat cu Ministerul Culturii
Sursa foto: capital.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2023   •   12:24

Premiile anuale ale MLNR (Marea Lojă Națională din România) reprezintă eveniment de excepție, fiind acordate șapte distincții, după o selecție făcută de jurii de specialitate formate din academicieni, specialiști și oameni de cultură.

Evenimentul se va desfășura la Ateneul Român, în parteneriat cu Ministerul Culturii.

Marea Loja Națională din România este o asociație constituită potrivit legii, ca persoana juridică română de drept privat, neguvernamentală și apolitică, având drept scop dezvoltarea personalității umane pe multiple planuri și promovarea normelor de conviețuire socială bazate pe respect, toleranță și întrajutorare.

În fiecare an, pe 21 iunie, MLNR decernează şapte premii în cadrul unei festivități organizată la Ateneul Român, pentru următoarele domenii de referință:

  1. Premiul Grigore Moisil pentru Știinte Exacte;
  2. Premiul Henry Coandă pentru Știinte Aplicate;
  3. Premiul Carol Davila pentru Medicină;
  4. Premiul Constantin Brâncuși pentru Artă și Cultură;
  5. Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomație și Politologie;
  6. Premiul Eugeniu Carada pentru Economie;
  7. Premiul Spiru Haret pentru Educatie, Mediu, IT.

Premiile poartă numele unor personalități reprezentative pentru domeniul de referință și care au aparținut celei mai respectabile confrerii din lume – masoneria. Gala Premiilor MLNR își propune să promoveze și să recompenseze spiritul creator al poporului român în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv, notează capital.ro.

Gala Premiilor MLNR are ca obiectiv promovarea cercetării originale și creșterea capacității de inovare, cu implicații favorabile asupra competitivității internaționale a economiei si cercetării românești.

Premiile se acorda tuturor cetățenilor români care în cursul anului anterior decernării premiilor, au realizat o lucrare, o descoperire, invenție sau inovație, au emis o teorie, teorema, ecuație, au pus la punct o tehnica, metoda, procedeu cu impact macro-social într-unul dintre cele 7 domenii premiate sau prin exercitarea profesiei ori a demnității publice au adus importante servicii ori beneficii țării.

×
Subiecte în articol: ministerul Culturii
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close