Antena 3 CNN Actualitate Cultură Venezuela: Televiziune de opoziţie, închisă

Venezuela: Televiziune de opoziţie, închisă

Venezuela: Televiziune de opoziţie, închisă
Sursa foto: venezuela
25 Ian 2010   •   09:12

Un post de televiziune prin cablu din Venezuela care era critică la adresa preşedintelui Hugo Chávez a fost suspendată după ce a refuzat să emită discursurile preşedintelui.
Radio Caracas Television, post anti-Chávez cunoscut ca RCTV, a ?dispărut? din eter la puţin timp după miezul nopţii după ce nu a respectat noul regulament ce cerea ca discursurile lui Chávez să fie transmise de toate televiziunile din ţară.
Diosdado Cabello, directorul agenţiei naţionale de telecomunicaţii, avertiza anterior operatorii că trebuie să respecte legea, altfel vor avea de suferit.
RCTV nu a emis un discurs al preşedintelui în faţa susţinătorilor la un miting organizat sâmbătă.
Eliminarea postul de pe cablu şi de pe satelit a declanşat proteste la Caracas, unde oponenţii lui Chávez au ieşit pe geamuri lovind în oale. Alţii strigau de pe stradă în timp ce unii şoferi claxonau.
Alte staţii tv au fost oprite de la difuzare, unele fiind acuzate că nu au respectat legislaţia privind avertismentele de conţinut sexual, sau programele pentru copii.
Venezuela va organiza alegeri legislative în septembrie, când Chavez speră să obţină cel puţin două treimi din locuri pentru a-şi menţine actuala majoritate legislativă.
Potrivit sondajelor de opinie, popularitatea preşedintelui, ce era aproape de 60 procente la începutul anului 2009, se situează acum sub 50 la sută.
Agenţia de telecomunicaţii din Venezuela arăta săptămâna trecută că în conformitate cu noul regulament, zeci de canale tv prin cablu, inclusiv RCTV, trebuiau să difuzeze programe guvernamentale, când oficialii credeau că este necesar.
În august anul trecut, guvernul a închis 32 de staţii de radio şi două tv, declarând că unii proprietari nu şi-au reînnoit licenţa de emisie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Venezuela Hugo Chavez cenzura
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close