Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vineri începe FEST PE LIPSCANI, ediţia I - HORAŢIU MĂLĂELE

Vineri începe FEST PE LIPSCANI, ediţia I - HORAŢIU MĂLĂELE

Vineri începe FEST PE LIPSCANI, ediţia I - HORAŢIU MĂLĂELE
de M.C.    |    11 Sep 2014   •   17:47

Vineri, 12 septembrie 2014 sunteţi aşteptaţi la deschiderea „Fest pe Lipscani”, ediţia I – „Horaţiu Mălăele”. Începând cu ora 19:00, strada Lipscani va fi înţesată de personajele cele mai cunoscute din creaţiile lui Horaţiu Mălăele, ce vor încânta publicul într-un decor ce recreează atmosfera spectacolului „În valea cu parfum de flori şi zumzet de albine…”. Scenografia stradală este semnată de Tudor Prodan, în timp ce regia spectacolului de deschidere le aparţine lui Eugen Gyemant şi Gabrielei Dumitru. Spectacolul stradal de deschidere va fi urmat de o reprezentaţie cu „Podu’”, după „Podul sinucigaşilor”, de Paul Ioachim, în adaptarea şi regia lui Horaţiu Mălăele. Alături de marele actor, vor urca pe scenă George Ivaşcu şi Meda Victor.

În perioada 12-21 septembrie, Teatrul de pe Lipscani realizează festivalul de teatru „Fest pe Lipscani” – prima ediţie, dedicată aniversării a 40 de ani de activitate a lui Horaţiu Mălăele. Astfel, această manifestare culturală se transformă într-un maraton teatral inedit şi unic, ce va conţine 10 zile cu 12 evenimente ce îl vor avea ca protagonist – fie ca actor, fie ca regizor – pe marele artist român. Toate spectacolele invitate în festival vor avea loc la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani.

Teatrul de pe Lipscani celebrează 40 de primăveri artistice ale lui HORAŢIU MĂLĂELE. De 40 de ani, figura marelui actor a încântat zeci de mii de spectatori, generaţii întregi de iubitori de teatru. Teatrul de pe Lipscani vă primeşte ÎN VALEA CU PARFUM DE FLORI ŞI ZUMZET DE ALBINE, alături de MĂSCĂRICIUL HORAŢIU MĂLĂELE cu care, trăncănind CÂTE-N LUNĂ ŞI ÎN STELE, veţi trece PODU’ până la CAFENEAUA „La Muse”, unde veţi sta la o mică bârfă despre FEMEIA CARE ŞI-A PIERDUT JARTIERELE şi de unde veţi putea privi NUNTA MUTĂ cu REVIZORUL ei rus, sfârşită cu FUNERALII FERICITE. Iar dacă aţi descifrat SCRISOAREA şi sunteţi gata să gustaţi LECŢIA de teatru pe care vi-o oferim, vă invităm să alegeţi, în loc de o cină banală, într-una din multele cafenele din jur, celebrul nostru DINEU CU PROŞTI.
Aşadar, în perioada 12-21 septembrie, vă aşteptăm la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani să-l aplaudăm pe cel care de atâţia ani a adus zâmbetul şi buna dispoziţie în sălile de teatru din întreaga ţară.

Detalii pe www.festpelipscani.ro

×
Subiecte în articol: teatru Horatiu Malaele
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close