Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ziua Naţională a României, marcată de Ministerul Culturii prin concerte şi spectacole în Bucureşti şi în ţară

Ziua Naţională a României, marcată de Ministerul Culturii prin concerte şi spectacole în Bucureşti şi în ţară

Anul acesta, de Ziua Naţională a României, instituţiile din subordinea Ministerului Culturii organizează concerte, expoziţii şi spectacole aniversare, unele dintre acestea putând fi urmărite pe scenele din Bucureşti şi din ţară, dar şi online.

Ziua Naţională a României, marcată de Ministerul Culturii prin concerte şi spectacole în Bucureşti şi în ţară
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2022   •   14:41

Cu ocazia Zilei Naţionale, românii sunt invitaţi să participe la o serie de evenimente culturale, organizate special pentru a marca sărbătoarea de 1 Decembrie.

Astfel, la Bucureşti, Opera Naţională va prezenta „Povestea Iei”, iar Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” va susţine, pe scena Oslo Met Hall, un program al Ansamblului Violoncellissimo.

În ţară, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova invită publicul la spectacolul „Treptele Unirii”, iar Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța îi aşteaptă pe români la concertul „Romanța, regina inimilor”.

În plus, la Muzeul Naţional Peleş va fi pus în scenă spectacolul "Alegerea", având la bază un text scris de Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana, în regia lui Alexandru Boureanu.

Mai mult, numeroase evenimente vor fi difuzate şi în mediul online, românii plecaţi peste hotare având ocazia de a urmări spectacolele dedicate Zilei Naţionale.

Astfel, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București lansează la data de 1 decembrie, ora 18:00, seria de transmisii online, Podcasturile Teatrului Național, primul invitat fiind actriţa Maia Morgenstern. 

Toate evenimentele dedicate Zilei Naţionale pot fi consultate pe site-ul Ministerului Culturii.

×
Subiecte în articol: 1 Decembrie ministerul Culturii
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close