Antena 3 CNN Actualitate "S-a rupt la a treia utilizare". Cum arată bastoanele "chinezeşti" cu electroşocuri ale Poliţiei Române, cumpărate în pandemie

"S-a rupt la a treia utilizare". Cum arată bastoanele "chinezeşti" cu electroşocuri ale Poliţiei Române, cumpărate în pandemie

Sindicatul Europol a făcut public un video cu bastoanele cu electroșocuri achiziționate de Poliția Română la începutul pandemiei de Coronavirus. Europol susţine că acestea sunt nişte "chinezării".

"S-a rupt la a treia utilizare". Cum arată bastoanele "chinezeşti" cu electroşocuri ale Poliţiei Române, cumpărate în pandemie
Sursa foto: Facebook | Sindicatul Europol
de Ioana Mircea    |    05 Apr 2023   •   12:13

Un material video cu bastoanele cu electroșocuri, achiziționate de Poliţia Română în pandemie, a apărut ieri în spaţiul public după ce Sindicatul Europol l-a postat pe Facebook.

În imagini se vede cum un baston cu electroşocuri este distrus. Europol afirmă că acesta s-ar fi rupt la a treia utilizare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Mii de bastoane cu electroșocuri și căști antivandal cumpărate pe repede înainte sub pretextul pandemiei. În realitate niște chinezării mizerabile cumpărate în 2020 de către șeful Poliției Române de la acea vreme, Liviu Vasilescu, actualmente director general al Direcția Generală Anticorupție, la suprapreț de la o firmă de apartament. Mai jos puteți vedea cum s-a rupt un astfel de baston cu electroșocuri la a treia utilizare.

P.S.: Un baston cu electroșocuri cumpărat de Poliția Română cu aproximativ 130 lei fără TVA, la un simplu Google, la liber, îl găsiți la 60 lei", a scris Sindicatul Europol în descrierea video-ului.

Amintim că ieri procurorii DNA au făcut percheziții la sediul Inspectoratul General al Politiei Române într-o cauză penală ce vizează mai multe achiziții ale instituției în perioada pandemiei.

Mai exact, în primele luni ale anului 2020, Poliţia a achiziţionat:

- 4000 de căşti de protecţie cu vizor (582.624 lei cu TVA);

- 400 complete de blocare trecere auto (259.086 lei cu TVA);

- 4000 bastoane cu eletroşocuri (509.320 lei cu TVA).

×
Subiecte în articol: Europol
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close