Antena 3 CNN Actualitate Cum le-a scăpat Salah Abdeslam francezilor, după masacrul din Paris. Acuzațiile sunt extrem de grave

Cum le-a scăpat Salah Abdeslam francezilor, după masacrul din Paris. Acuzațiile sunt extrem de grave

Cum le-a scăpat Salah Abdeslam francezilor, după masacrul din Paris. Acuzațiile sunt extrem de grave
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
05 Iul 2016   •   09:46

Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atentatele din noiembrie 2015 de la Paris, a putut părăsi Franța după atentate pentru că Belgia nu a furnizat la timp informațiile despre legăturile acestuia cu grupările jihadiste, scrie BBC.

Un oficial francez a explicat pentru BBC că Abdeslam a fost oprit la graniță după atentatele din noiembrie, însă a fost lăsat să plece, căci polițiștii nu aveau informații suficiente despre el.

Sebastien Pietrasanta, oficialul francez care conduce o anchetă parlamentară franceză în legătură cu acest atac, a declarat că Belgia a oferit informații limitate cu privire la un dosar de crimă în spațiul UE.

Asta a făcut ca abia în 18 martie Salah Abdeslam să fie prins.

Salah Abdeslam a fost oprit inițial la granița franceză cu Belgia, în 14 noiembrie, la o zi după atacuri. Era într-o mașină cu alți doi bărbați și a fost oprit timp de 30 de minute pentru că numele lui apărea în Sistemul de Informații Schengen (SIS II).

În seara de 13 noiembrie, Parisul a trăit trei ore de carnagiu în sala de concerte Bataclan, pe terasele unor baruri şi restaurante pariziene şi în împrejurimile Stade de France, la Saint-Denis, în nordul capitalei franceze. Bilanţul: 130 de morţi şi 496 răniţi.

×
Subiecte în articol: Salah Abdeslam atentate franta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close