Antena 3 CNN Actualitate Daniel Breaz, la Conferința Europeană a Serviciilor Financiare: "E atât de multă nevoie de a avea o educaţie financiară în rândul tinerilor"

Daniel Breaz, la Conferința Europeană a Serviciilor Financiare: "E atât de multă nevoie de a avea o educaţie financiară în rândul tinerilor"

Conectarea la lumea digitală este marea provocare a vremurilor pe care le trăim. Instituțiile financiare sunt forțate să se adapteze rapid la tehnologiile noi și să-și îmbunătățească serviciile ca să țină pasul cu noua realitate.

Daniel Breaz, la Conferința Europeană a Serviciilor Financiare: "E atât de multă nevoie de a avea o educaţie financiară în rândul tinerilor"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2024   •   12:45

Toate acestea înseamnă investiții, multe avantaje, în primul rând pentru clienți, dar și vulnerabilități. 

Despre acest subiect s-a vorbit vineri, la cea de-a 8-a ediție a Conferinței Europene a Serviciilor Financiare, organizată de Institutul de Studii Financiare, la Braşov.

"În primul rând, vreau să îi felicit pe cei de la ISF pentru iniţiativa de a organiza astfel de conferinţe, pentru că nu este prima conferinţă organizată de către ISF, în parteneriat cu ASF, cu un număr de universităţi din România. Este necesară această educaţie financiară, pe care ar trebui să o explice şi să ajungă practic, în principal, în învăţământul preuniversitar.

E atât de multă nevoie de a avea o educaţie financiară în rândul tinerilor, dar nu numai", a spus Prof. univ. dr. Daniel Breaz.

"În al doilea rând, vreau să îi felicit pentru parteneriatul cu universităţile, pentru că noi suntem, printre alţii, şi un transmiţător de mesaj în rândul unei alte categorii de tineri, iar toate aceste lucruri legate de educaţia financiară trebuie să ajungă acolo unde trebuie.

Aceste conferinţe ne dau prilejul să ne întâlnim, să discutăm, să dezbatem subiecte interesante, nu doar din punct de vedere al educaţiei financiare, din punct de vedere a tot ce înseamnă sistem financiar. Sunt diverşi specialişti în diverse domenii care pot să transmită mesaje. Se nasc uneori discuţii extrem de interesante", a mai spus Daniel Breaz.

ECFS 2024: DIGITALIZARE & SUSTENABILITATE ÎN SISTEMUL FINANCIAR

A VIII - a ediție ECFS 2024 Conectarea la lumea digitală e marea provocare a vremurilor în care trăim.

Publicată de Institutul de Studii Financiare - ISF pe Vineri, 29 martie 2024

"Noi discutăm acum despre colectarea resurselor financiare, impozite, taxe, salarizări, creşteri de salarizări, bugete, execuţii bugetare, toate aceste lucruri trebuie să le înţeleagă.

Pentru un viitor economist şi nu numai, toate aceste lucruri trebuie să fie clare, iar pe lângă aceste conferinţe care au un cadru general, eu îi felicit pentru iniţiativa de a avea întâlniri în învăţământul preuniversitar, au loc întâlniri în şcoli, în gimnaziu, în licee, inclusiv în universităţi.

Dincolo de cadrul didactic universitar care la un moment dat se duce predă un anumit curs în domeniul financiar, avem ocazia aici de a discuta cu practicieni, cu specialişti care transmit informaţiile reale, aşa cum sunt ele în piaţă", a conchis Daniel Breaz.

×
Subiecte în articol: Daniel Breaz educaţie financiară
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close