Antena 3 CNN Actualitate O dansatoare pentru manelişti, angajată la DSP Bucureşti. Salariul pe care îl va lua Emy Florescu

O dansatoare pentru manelişti, angajată la DSP Bucureşti. Salariul pe care îl va lua Emy Florescu

O dansatoare care apare în videoclipurile maneliştilor a ajuns să lucreze la Direcţia de Sănătate Publică, după ce angajările în unele instituţii publice s-au făcut fără concurs în această perioadă de stare de alertă cauzată de pandemia de coronavirus.

O dansatoare pentru manelişti, angajată la DSP Bucureşti. Salariul pe care îl va lua Emy Florescu
Sursa foto: Florescu Maria Emylia/Facebook
de Milena Niță    |    19 Noi 2020   •   10:20

Totul a început pe 6 noiembrie, când Direcția de Sănătate Publică (DSP) a postat un anunț de angajare fără concurs pe perioadă determinată pentru mai mulţi medici și un post de inspector de specialitate debutant, iar apoi a fost ales cine trebuie, potrivit national.ro. 

Dansatoarea Emy i-a înfrânt pe ceilalţi 10 contracandidați ai săi

La interviul din 13 noiembrie, s-a prezentat şi dansatoarea Maria Emylia Florescu, care i-a înfrânt pe ceilalţi 10 contracandidați şi a obținut un punctaj de 93,33.

De la momentul anunţului şi până la depunerea dosarelor, termenul era de 48 de ore, astfel că doar cine știa despre acele posturi vacante putea să fie gata atât de repede, mai scrie sursa citată.

Pentru postul de inspector de specialitate s-a cerut diplomă de licență în domeniul economic, juridic sau tehnic, iar Maria Emylia Florescu are studii în management turistic, însă experiența profesională este de actor, iar aptitudinile sunt de actorie, solist vocal și dans. 

Câţi bani va câştiga dansatoarea maneliştilor de la DSP

Un inspector de specialitate debutant de la DSP are un salariu de 5.416 lei, iar la aceste venituri se adaugă și un spor de 30% pe care guvernul l-a instituit pe perioada stării de alertă. 

Reacţia DSP, în cazul dansatoarei Emy

În urma apariţiei acestui caz în presă, Direcţia de Sănătate Publică a reacţionat joi şi spune că postul respectiv este pentru debutanţi, iar dansatoarea Emy nu are contract individual de muncă cu ei.

"Pentru acoperirea deficitului de personal existent, în raport cu situația epidemiologică actuală și rolul pe care DSPMB îl are în gestionarea situației de criză în Municipiul București, în data de 6 noiembrie 2020 au fost publicate pentru ocupare fără concurs un număr de 12 posturi vacante, în conformitate cu prevederile Ordinul Ministerului Sănătății nr. 905/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităților aflate în subordinea, coordonarea și sub autoritatea Ministerului Sănătății, inclusiv funcțiile publice de execuție și conducere, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art. 11 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Posturile publicate în vederea ocupării fără concurs au fost ocupate în proporție de 67%, fiind încheiate contracte individuale de muncă pe perioadă determinată, respectiv cu o durată de cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Potrivit Art. 5 din metodologia de ocupare a posturilor fără concurs, menționată mai sus, termenul de depunere al dosarelor este de 2 zile lucrătoare de la data publicării anunțului.

Postul de inspector de specialitate debutant publicat în vederea ocupării fără concurs, pentru care a candidat și Dna. Florescu Maria Emylia, este un post vacant ce face parte din schema de personal a Serviciului Administrativ și Mentenanță, respectiv un post de debutant în profesie pentru care nu este necesară experiență în specialitatea și ale cărui condiții specifice de ocupare le îndeplinește orice absolvent de studii superioare, din specialitățile enumerate în anunț.

Activitatea desfășurată de angajații din Serviciului Administrativ și Mentenanță nu are legătură cu activitatea medicală sau de specialitate a Direcției de Sănătate Publică.

Totodată, precizăm faptul că Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București nu a încheiat un contract individual de muncă cu Dna. Florescu Maria Emylia, prin urmare acesta nu este angajata Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București", se arată în precizarea transmisă, joi, de DSP.

×

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close