Antena 3 CNN Actualitate Descinderi acasă la Dan Diaconescu. Ce acuzaţii i se aduc fostului prezentator TV

Descinderi acasă la Dan Diaconescu. Ce acuzaţii i se aduc fostului prezentator TV

Polițiștii și procurorii au descins astăzi la locuința din Bucureşti a fostului jurnalist Dan Diaconescu.

Descinderi acasă la Dan Diaconescu. Ce acuzaţii i se aduc fostului prezentator TV
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2023   •   12:30

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat astăzi percheziții domiciliare, la locuința unui bărbat, de 55 de ani, din municipiul București.

Surse judiciare au declarat că este vorba despre fostul prezentator TV, Dan Diaconescu. Acesta a fost ridicat de mascaţi în această dimineaţă şi potrivit surselor Antena 3 CNN va fi dus la Constanţa pentru a fi audiat.

Dan Diaconescu este acuzat în acest dosar că în anul 2021 ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două surori gemene care la vremea respectivă erau minore, potrivit surselor judiciare din cadrul anchetei.

Acesta este un caz care este anchetat de cei de la Investigaţii Criminale din Constanţa.

Citeşte şi: Descinderi DNA la sediul Poliţiei Române în dosarul achizițiilor din pandemie

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la care a fost înregistrat dosarul, spun că „nu pot infirma, nici confirma” această informație.

„Dosarul penal este înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Dosarul penal a fost înregistrat anul acesta la parchetul nostru. Cercetările sunt efectuate de către polițiștii de la Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Constanța. Nu putem comunica pentru moment nici măcar natura infracțiunilor, pentru care se fac cercetări”, a declarat, pentru Mediafax, procurorul Daniel Alexandru Olteanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Anchetatorii spun că informațiile oficiale vor fi transmise după ce Diaconescu va fi audiat și informat despre acuzațiile care i se aduc.

Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani și 6 luni pentru şantaj, în 2015, și a fost eliberat condiționat în noiembrie 2017, în urma deciziei Tribunalului Ilfov.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update 13.30 În urmă cu scurt timp, din casa lui Dan Diaconescu a ieşit şi avocatul acestuia care a spus că a vorbit foarte pe scurt cu el, că exista acel mandat de percheziție emis de către judecătoria Constanța în urmă cu câteva zile. Acesta a spus că fostul prezentator TV a susținut că este nevinovat şi că nu a avut nici un fel de legătură cu un minor.

Cei de la Investigații Criminale au ridicat inclusiv telefoane, laptopuri pe care urmează să fie sigilate şi percheziționate.

Este foarte posibil ca după această audiere să se emită inclusiv ordonanță de reținere pe numele lui Dan Diaconescu. Avocatul fostului prezentator TV a negat că s-ar putea să se întâmple asta după audieri pentru că Dan Diaconescu nu ar fi avut astfel de legături.

Update 13.45 Potrivit unor surse Dan Diaconescu este acuzat de act sexual cu un minor în formă continuată, şi folosire a prostituției infantile în formă continuată, respectiv ambele fiind în mai multe acte materiale.

În fapt, în anii 2020 și 2021, acesta a întreținut, contra cost, relații sexuale cu o minoră, cunoscând vârsta acesteia (15 ani si 4 luni, la acea vreme) - în București și în Constanța. Ulterior, a făcut același lucru, cu sora geamăna a minorei în București şi Constanța.

Tot în acea perioadă, a încercat să găsească o minoră virgină, căreia să-i cumpere virginitatea. A fost păcalit de una dintre minore că a găsit o prietena virgină. A fost filmat și ulterior șantajat să ofere bani, în caz contrar, imaginile urmau a fi publicate.

 

 

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close