Antena 3 CNN Actualitate Dieta Rina, cea mai apreciată metodă de slăbire din România. Cum să dai jos 20 de kilograme în trei luni

Dieta Rina, cea mai apreciată metodă de slăbire din România. Cum să dai jos 20 de kilograme în trei luni

Dieta Rina este considerată dieta-minune, fiind preferată de românii care vor să slăbească rapid și sănătos. Dieta Rina promite rezultate spectaculoase, pierderea a 20 de kilograme în doar trei luni, dacă se respectă regulile impuse. Află mai jos cum să slăbești rapid cu ajutorul dietei Rina.

Dieta Rina, cea mai apreciată metodă de slăbire din România. Cum să dai jos 20 de kilograme în trei luni
Sursa foto: Pexel
de Cristina Tudorache    |    05 Iul 2020   •   08:00

Dieta Rina fost inventată de un medic sportiv care susţine că regimul ajută la pierderea a 20 de kilograme în trei luni, dar şi la ameliorarea unor probleme de sănătate. Dieta Rina a fost recomandată de mai mulți medici nutriţionişi şi cardiologi, mai ales în cazul persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, având beneficii în reglarea tensiunii arteriale.

Fiind axată pe disociere, digestia pe parcursul dietei va fi uşoară, deoarece stomacul primeşte numai un singur tip de mâncare. Regimul începe cu ziua proteinelor şi se termină cu ziua vitaminelor.

Exemplu de meniu săptămânal pentru dieta Rina

Micul dejun va fi același pe tot parcursul dietei și constă în fructe, la care se mai adaugă nuci, migdale, caju sau alte semințe. Se pot consuma ceai sau cafea în fiecare zi la micul-dejun, cu condiţia ca acestea să nu fie îndulcite. De asemenea, este foarte important să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi.

Dieta Rina este destul de simplu de ținut. Poți opta pentru același fel de mâncare și la prânz și cină, evident într-o cantitate mai mică seara.

Ziua 1: proteine. Poți servi carne slabă (pui, pește, vită, porc, curcan, preparată la cuptor sau la abur), ouă și lactatele: brânză, iaurt, smântână.

Prânz: o farfurie cu cel puțin 200 de grame de proteine, în orice combinație. Pentru a diversifica, alături de proteine poți adăuga o salată mică din legume proaspete, fără ulei. De exemplu, poți mânca câteva felii de pui la cuptor sau 2-3 ouă fierte și o bucățică de brânză. Specialiștii indică să nu combini cărnurile în aceeași zi.

La cină, poți servi același lucru, într-o cantitate mai mică, recomandarea fiind jumătate de porție.

Ziua 2: legume/amidon

La pranz poți consuma orice fel de mâncare din legume proaspete sau gătite la abur sau la cuptor. Poți să alegi dintre orez, soia, linte, mazăre, fasole, năut și cartofi la care poți adăuga salate din belșug. Nu ai voie să folosești ulei, dar te poți baza pe condimente și ierburi aromatice. 

Ziua 3: carbohidrați

Deși sunt interziși în majoritatea dietelor, te poți bucura de ei dacă vrei să slăbești cu Rina. Poți să consumi în această zi făina albă, făina de grâu integral, făina de hrişcă, făina de porumb, spachete, lasagna, cuscus, fidea etc.

La micul dejun poți consuma fructe, iar la prânz și cină te vei putea desfăta cu paste cu sos de roșii și busuioc, pizza cu legume, produse de patiserie sau ciocolată neagră. Evident, cina trebuie redusă cantitativ. Atenție însă, fără alimentele prăjite în ulei! Alege variante coapte, fierte sau gătite la abur. În plus, încearcă să combini pastele sau pizza cu legume, nu cu carne sau lactate.

Ziua 4: vitamine

Ultima zi îți va asigura un aport de energie considerabil, pentru că se bazează pe fructe și legume proaspete, pe care le poți consuma în orice formă îți dorești. Este indicat ca în această zi să mânânci fructe din două în două ore. Separat sau combinate, alături de câteva semințe sau fructe oleaginoase, în orice cantitate.

O zi pe lună trebuie să bei doar apă. Este foarte important să nu schimbați ordinea alimentelor permise și să nu săriți peste mese pentru că a-ți putea compormite tot planul dietei. Astfel veți putea slăbi spectaculos, până la 20 de kilograme în trei luni.

Când trebuie să iei mesele în dieta Rina

- Perioada de purificare: între ora 4 dimineața până la prânz, se mănâncă doar fructe şi legume proaspete la interval de două ore.
- Perioada de ingestie: de la ora prânzului până la ora 20:00. Nu contează cantitatea de alimente ingerate, ci aspectele care ţin de combinarea corectă a acestora şi de intervalul dintre mese.
- Perioada de digestie: de la ora 20:00 până la 4 dimineața nu se mai consumă nimic!

Această dietă trebuie ținută pe o perioadă de minim trei luni, pentru educarea organismului. După terminarea dietei, este recomandat să păstrați aceleași principii și în perioada de menținere, când veți avea voie să mâncați și combinat, adică la prânz proteine, seara amidon sau ce altă variantă vă este pe plac. Micul dejun rămâne mereu la fel și constă în fructe și semințe.

 

×
Subiecte în articol: dieta rina slabire meniu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close