Antena 3 CNN Actualitate Directorul DIICOT: Verificăm informațiile din ancheta Sky News privind traficul de arme din România. Există nepotriviri

Directorul DIICOT: Verificăm informațiile din ancheta Sky News privind traficul de arme din România. Există nepotriviri

Directorul DIICOT: Verificăm informațiile din ancheta Sky News privind traficul de arme din România. Există nepotriviri
07 Aug 2016   •   15:49

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, afirmă că instituţia pe care o conduce verifică informaţiile apărute în media cu privire la traficanţi de arme din România, precizând însă că există "multe necunoscute şi nepotriviri".

"Verificăm veridicitatea celor apărute în media astăzi. Sunt multe necunoscute, sunt multe nepotriviri. Pare puţin ciudat că traficanţii de arme s-au lăsat fotografiaţi de jurnaliştii britanici şi mai ales că lasă de înţeles că traficanţii ştiu că sunt jurnalişti", a declarat, duminică, Horodniceanu, pentru AGERPRES.

Mai mulţi jurnalişti de investigaţie de la Sky News au venit în România pentru a se întâlni cu traficanţi dispuşi să vândă armament unor cumpărători din Europa Occidentală, relatează postul de televiziune britanic. 

După luni de negocieri, Sky News a fost ghidată spre o zonă îndepărtată din România pentru o întâlnire cu membrii unei bande de traficanţi pregătiţi să arate de ce ofertă dispun. ''Nu este niciun subterfugiu aici. Ei ştiau că noi suntem o instituţie de presă care doreşte să ilustreze modul relativ uşor de procurare a unei arme şi credeau că vom cumpăra arme. Noi nu am făcut asta, ceea ce a complicat puţin lucrurile. Ceea ce este esenţial este că lor nu le păsa dacă eram pregătiţi să plătim. În timpul întâlnirii noastre ne-au spus clar că ar vinde absolut oricui - celor ce jefuiesc bănci, criminalilor în masă sau teroriştilor, fără nicio deosebire'', a explicat unul dintre jurnaliştii britanici. ''Le aducem din Ucraina împreună cu muniţia, cât de multe doriţi'', a spus unul dintre membrii bandei de traficanţi de arme. Acesta a precizat că banda lui se ocupă doar de arme de foc, dar are legături strânse cu altă bandă, specializată în armament greu, grenade şi mine. Printre armele prezentate jurnaliştilor britanici erau şi puşti cu lunetă, de ultimă generaţie. Una dintre ele, care costa 3.000 de euro, era un model austriac Steyr. 

Armele sunt aduse din Ucraina în România, înainte de a fi livrate de altă bandă infracţională către Europa Occidentală şi Orientul Mijlociu. Însă Europa Occidentală este principala destinaţie, notează Sky News. 

Citește și: Anchetă incredibilă: Traficanţi de arme din România vând arme tuturor doritorilor, inclusiv teroriştilor

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Vine prăpădul! Unde loveşte URGIA în următoarele ore
x close