Antena 3 CNN Actualitate Direcția Națională Anticorupție confirmă înregistrările scandaloase

Direcția Națională Anticorupție confirmă înregistrările scandaloase

Direcția Națională Anticorupție confirmă înregistrările scandaloase
05 Ian 2019   •   16:09

Direcția Națională Anticorupție confirmă înregistrările scandaloase. Este vorba despre acele înregistrări în care procurorii discută despre judecătorii care le sunt favorabili, dar și despre acțiuni de intimidare ale magistraților care nu răspund la ordin. 

Într-un comunicat dat cu scurt timp în urmă, DNA se delimitează de înregistrările de ieri și amintește de controalele și măsurile dispuse la DNA Oradea. 

„În ceea ce privește aspectele legate de realitatea înregistrării apărute în spațiul public și de eventualele nelegalităi în declanșarea de către Serviciul Teritorial Oradea a urmăririi penale în unele dosare cu magistrați, au fost solicitate note explicative din partea colectivului acestei subunități de Parchet. 

Cu privire la activitatea Serviciului teritorial Oradea, din dispoziția conducerii DNA, în cursul anului 2018, procurorul șef adjunct, care coordonează această subunitate, a efectuat două controale (în martie și decembrie 2018), iar în urma primului control s-a propus, printre altele, neprelungirea delegării pentru procurorul șef al acestui Serviciu, peopunwew care a fost însușită și materializată prin delegarea unui alt magistrat în această funcție de conducere, începând cu data de 01 aprilie 2018. De asemenea, din dispoziția conducerii DNA au fost preluate la Structura Centrală două cauze care vizau magistrați și în care ulterior s-a dispus soluția clasării”, se arată în comunicatul DNA. 

×
Subiecte în articol: Directia Nationala Anticoruptie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close