Antena 3 CNN Actualitate Disneyland, în România: Consilierii municipali vor să aducă celebrul parc de distracţii în Capitală (VIDEO)

Disneyland, în România: Consilierii municipali vor să aducă celebrul parc de distracţii în Capitală (VIDEO)

Disneyland, în România: Consilierii municipali vor să aducă celebrul parc de distracţii în Capitală (VIDEO)
09 Sep 2009   •   23:51

Disneyland vine în România. Consilierii municipali vor să aducă celebrul parc de distracţii şi la Bucureşti. Ei vor să construiască cel de-al şaselea Disneyland pe o suprafaţă de 14 hectare în apropiere de Bucureşti. S-au gândit şi cum să facă rost de bani pentru investiţia care, în scurt timp, ar putea fi noua atracţie turistica a Capitalei.

Consilierii primăriei vor să strângă de la sponsori şi de la bucureşteni, nu mai puţin de 400 de milioane de euro pentru construirea unui Disneyland.

"Proiectul l-am gândit pentru bucureşteni şi pentru 550 de ani de la prima atestare a oraşului Bucureşti. Ne-am gândit să deschidem un teledon, timp de un an de zile, şi cu banii pe care îi vom avea, inclusiv bani din parteneriate publice, să încercăm să facem în Bucureşti cel de-al doilea Disneyland", a declarat unul dintre consilieri.

Proiectul de hotărâre ar putea fi introdus pe ordinea de zi într-o şedinţă a Consiliului General, până la finalul acestui an.

Pentru construirea parcului de distracţii au fost alese trei locaţii: Pădurea Băneasa, o parte din Parcul Copilului, mai precis lângă Sala Polivalentă, sau un teren din apropierea comunei Mogoşoaia.

La fel ca toate celelalte parcuri Disney din lume, şi cel de la Bucureşti va fi împărţit în 4 sau 5 land-uri, fiecare cu tematica sa. Vizitatorii vor putea străbate lumea copiilor cu ajutorul unui trenuleţ. Vor exista restaurante, magazine de suveniruri şi, bineînţeles, toate personajele lui Walt Disney.

Până acum au fost construite cinci astfel de parcuri de distracţie. Primul a fost înfiinţat în California, a urmat apoi Florida, Tokyo, Paris şi Hong Kong.



Antena 3


×
Subiecte în articol: consilieri
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close