Antena 3 CNN Actualitate Dmitri Medvedev: "Rusia se luptă cu Satana în Ucraina!" | Radu Tudor: "Din păcate, sunt unii care cred asta, și nu doar în Rusia"

Dmitri Medvedev: "Rusia se luptă cu Satana în Ucraina!" | Radu Tudor: "Din păcate, sunt unii care cred asta, și nu doar în Rusia"

Propaganda rusă de stat se inspiră tot mai mult din dogma religioasă pentru a justifica războiul din Ucraina.

Dmitri Medvedev: "Rusia se luptă cu Satana în Ucraina!" | Radu Tudor: "Din păcate, sunt unii care cred asta, și nu doar în Rusia"
Sursa foto: hepta / pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2022   •   15:26

Războiul din Ucraina este un "conflict sacru" cu Satana, susține Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse. 

Într-un mesaj de Ziua Națională a Unității Rusiei, Medvedev a spus că țara sa "are capacitatea de a-și învinge toți dușmanii și de a-i trimite în focurile eterne ale Gheenei".

Deși astfel de declarații - surprinzător de apropiate de retorica liderilor fundamentaliști musulmani - sună ridicol pentru aproape oricine știe să scrie și să citească fără ajutor, există, totuși, un public-țintă destul de bine definit al efortului de propagandă mistico-religios.

Este vorba despre oameni vulnerabili, săraci și/sau afectați de probleme personale, pentru care manipularea de la Moscova este preferabilă unui adevăr simplu: acela că Rusia poartă în Ucraina un război sângeros de anexare, în speranța că-și va reface, prin forță, statutul de mare putere de pe vremea URSS, arată realizatorul TV și analistul militar Radu Tudor.

"Noi, care ne-am trăit tinerețea în anii '80, în perioada comunistă, putem identifica imediat aceste instrumente de propagandă. Sunt minciuni bine ambalate pentru a fi servite populației din Federația Rusă, în speranța că o parte dintre oameni vor crede aceste elemente de propagandă.

Evident, nu are nimic de-a face cu realitatea. Ucrainenii nu sunt Satana, nu sunt naziști, dar sunt potretizați în cele mai negre tonuri de această camarilă a lui Putin, disperată să își păstreze puterea inventând războaie și calificându-i pe unii sau pe alții drept sataniști și naziști (...)

Radu Tudor: "Refacerea Uniunii Sovietice, dorită de Putin, implică o uriașă propagandă mincinoasă orientată de Moscova spre Occident"

Faptul că Vladimir Putin a recunoscut că vrea reînființarea Uniunii Sovietice implică imediat ceea ce am trăit cu toții: o imensă propagandă mincinoasă trimisă de Moscova spre spațiul vestic.

Din fericire, noi suntem imuni și putem să identificăm aceste elemente periculoase și rupte de realitate (...)

Însă - o spun cu tristețe - există un procentaj din populația Federației Ruse și din populațiile altor țări care crede aceste bazaconii.

E vorba de persoane cu un orizont cultural foarte îngust și sunt lovite fie de sărăcie, fie de probleme personale și refuză să creadă adevărul, să vadă ce se întâmplă în Ucraina, și anume crime de război pe bandă rulantă.

Sunt înclinate să creadă mai degrabă această manipulare ordinară de la Moscova", a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

Rusia și-a fixat în Ucraina o țintă care implică agheasmă, popi și ritualuri specifice

Înainte ca Dmitri Medvedev să anunțe "războiul sfânt" al Rusiei în Ucraina, narațiunile prin care Moscova își justifică agresiunea militară s-au diversificat în ultimele săptămâni, în paralel cu problemele întâmpinate de trupele de invazie.

Aleksei Pavlov, secretar al Consiliului de Securitate din Rusia, a spus recent că în Ucraina activează "sute de secte" ai căror membri au abandonat valorile ortodoxe.

Pavlov a declarat că eliminarea acestor secte a devenit unul dintre obiectivele invaziei.

"Cred că, odată cu continuarea operațiunii militare speciale, devine din ce în ce mai urgentă realizarea desatanizării Ucrainei sau, după cum bine a spus șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, 'desatanizarea completă' a acesteia", spune oficialul rus.

Potrivit lui Pavlov, "Biserica Satanei s-a răspândit în Ucraina" iar această religie este una înregistrată oficial în Statele Unite ale Americii, cel mai important susținător militar și politic al Kievlui.

Foto-montaj: Diavol (grafică, stânga), lupte în Ucraina (centru), Dmitri Medvedev (dreapta)

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close