Antena 3 CNN Externe Rusia și-a fixat o nouă țintă în Ucraina. Conform manualului, este nevoie de agheasmă, popi și ritualuri specifice

Rusia și-a fixat o nouă țintă în Ucraina. Conform manualului, este nevoie de agheasmă, popi și ritualuri specifice

Narațiunile prin care Moscova își justifică războiul sângeros de anexare în Ucraina se diversifică.

Rusia și-a fixat o nouă țintă în Ucraina. Conform manualului, este nevoie de agheasmă, popi și ritualuri specifice
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2022   •   12:55

Mai nou, propaganda oficială transmite că obiectivul așa-zisei "operațiuni militare speciale" este desatanizarea Ucrainei.

Adică, alungarea diavolului din Ucraina.

Aleksei Pavlov, secretar al Consiliului de Securitate din Rusia, susține că în țara invadată de trupele Moscovei activează "sute de secte" ai căror membri au abandonat valorile ortodoxe.

Pavlov a declarat că eliminarea acestor secte a devenit unul dintre obiectivele invaziei.

"Cred că, odată cu continuarea operațiunii militare speciale, devine din ce în ce mai urgentă realizarea desatanizării Ucrainei sau, după cum bine a spus șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, 'desatanizarea completă' a acesteia", spune oficialul rus.

Potrivit lui Pavlov, "Biserica Satanei s-a răspândit în Ucraina" iar această religie este una înregistrată oficial în Statele Unite ale Americii, cel mai important susținător militar și politic al Kievlui.

Oficial rus:  "Ucraina s-a transformat într-o sectă ce cheamă la uciderea rușilor"

Secretarul Consiliului de Securitate rus mai afirmă că guvernul ucrainean a transformat țara într-o "hiper-sectă totalitară" ai cărei membri "cheamă la uciderea tuturor rușilor".

Nu este clar cum ar putea decurge desatanizarea asumată de Rusia în Ucraina.

Cultura populară contemporană a reținut, din filme și cărți de succes precum seria "Exorcistul", că alungarea diavolului din persoanele posedate necesită cantități însemnate de apă sfințită, preoți dedicați, cu credință profundă, și ritualuri specifice.

De asemenea, nu este clar dacă Moscova și-a propus să înfăptuiască desatanizarea prin ritualuri de exorcizare în linia întâi a frontului sau de la distanță sau, pur și simplu, prin lichidarea celor considerați posedați.

Istoricul recent al acțiunilor militare ruse în Ucraina înclină balanța spre ultima variantă.

La începuturile invaziei declanșate pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a justificat războiul contra Ucrainei prin necesitatea de a "denazifica" și de a demilitariza această țară.

×
Subiecte în articol: de-satanizare Ucraina Rusia Aleksei Pavlov
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close