Antena 3 CNN Actualitate Document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, găsit într-un server din România

Document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, găsit într-un server din România

Document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, găsit într-un server din România
17 Oct 2016   •   21:39

Un document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, candidatul democrat la preşedinţia SUA, ori de la colaboratori ai acesteia a fost găsit într-un server din România, anunţă surse citate de publicaţia The Washington Examiner.

Conform unor surse citate de cotidianul The Washington Examiner, ancheta FBI a depistat că un martor a cărui identitate nu a fost dezvăluită s-a consultat în august 2015 cu politicianul republican Newt Gingrich despre modul în care puteau fi analizate informaţiile obţinute prin atacurile hackerilor asupra serverului lui Hillary Clinton. În această operaţiune privată de evaluare ar fi fost implicat şi un membru al Comisiei Judiciare a Senatului SUA.

Gingrich a luat legătura cu organizaţia Judicial Watch, care a oferit 32.000 de dolari pentru efortul de analizare a informaţiilor în februarie-martie 2016. Proiectul a constat în verificarea informaţiilor obţinute din serverul lui Hillary Clinton şi din cel al consilierului său Sidney Blumenthal.

Compania angajată pentru acest efort a depistat "un document Excel conţinând numele unor cunoscuţi ori presupuşi militanţi islamişti din Libia" într-un server din România. O parte a fişierului fusese scrisă în Rusia.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close