Antena 3 CNN Actualitate Drept la replică al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti

Drept la replică al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti

Drept la replică al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti
13 Noi 2015   •   17:47

Ca urmare a publicării articolului "Tragedia din Colectiv a deschis cutia Pandorei: Nici măcar Teatrul Naţional nu respectă normele de siguranţă", Teatrul Naţional a transmis următorul drept la replică:

"Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti dezminte informaţiile publicate de site-ul www.antena3.ro , conform cărora Teatrul Naţional din Bucureşti nu respectă normele de siguranţă."

„Precizăm că Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti a solicitat conform prevederilor legale în vigoare, in data de 15.06.2015, Autorizaţia de securitate Ia incendiu. Aceasta a fost eliberată de către Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, în data de 24.07.2015. Precizăm de asemenea faptul că, începând cu 19 octombrie 2015, clădirea TNB este asigurată de către Allianz TIRIAC ASIGITRARI S.A., pentru o gamă largă de riscuri, incluzând incendiile şi cutremurele".

Punctul de vedere al Directorului Administrativ al Teatrului Naţional  "l.L.Caragiale" din Bucureşti, ing. Dan Stoichilescu, cu privire la acest subiect:

"Autorizaţia de securitate la incendiu a Teatrului Naţional "l.L.Ctragiale" din Bucureşti a fost obţinută în urma actualizării scenariului de securitate la incendiu, realizată la terminarea lucrărilor de consolidare şi modernizare a Teatrului. Astfel, în documentaţie, sunt prevăzute funcţionarea tuturor instalaţiilor de hidranţi, sprinklere, drencere, a staţiei de pompe şi hidrofoare, a rezervorului de apă de incendiu cu o capacitate de 1.600 mc. De asemenea, instalaţia de avertizare, detecţie de incendiu şi adresare publică (inclusiv supraveghere video) conţine sisteme de desfumare-presurizare, trape-fum şi uşi cu deschidere automată. Este prevăzută şi instalaţia pentru iluminarea de siguranţă în caz de întrerupere accidentală sau forţă majoră a energiei electrice, teatrul dispunând de grup electrogen propriu ca sursă de rezervă. Construcţia îndeplineşte normativele în vigoare, având prevăzute suficiente căi de acces pentru evacuarea publicului şi a personalului în cel mai scurt timp. Teatrul are, deasemenea, un contract cu o firmă specializată de prevenire şi stingere a incendiilor, de categoria a V-a, care asigură permanenţa (24 ore/ 7 zile, cu două autospeciale parcate în curtea Teatrului, în proximitatea rezervorului de apă de incendiu) şi cu o firmă specializată în monitorizarea sistemelor de avertizare şi detecţie incendiu.”



 

 



×
Subiecte în articol: Teatrul National
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close