Antena 3 CNN Actualitate Dumitru Buzatu: Congresul PSD trebuie organizat cât mai repede

Dumitru Buzatu: Congresul PSD trebuie organizat cât mai repede

Dumitru Buzatu a declarat, luni, că susţine organizarea unui Congres PSD cât mai repede, pentru că se apropie alegerile locale, fără a preciza însă dacă îl susţine pentru şefia partidului pe Marcel Ciolacu sau pe altcineva.

Dumitru Buzatu: Congresul PSD trebuie organizat cât mai repede
de M.V    |    10 Feb 2020   •   15:52

'E o necesitate să se producă acest Congres, pentru că ne apropiem de alegerile locale şi, în consecinţă, toate partidele trebuie să aibă conduceri stabile, statutare. Dacă va candida domnul Ciolacu sau oricine va candida, vom evalua aceste candidaturi', a spus Buzatu, la Parlament, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebat dacă susţine alegerile anticipate sau la termen, Buzatu a spus: 'Eu le susţin şi pe cele anticipate şi pe cele la termen'.

'Nu văd niciun raţionament, aşa cum nici preşedintele Ioahnnis nu vede vreo raţiune, în a desemna drept premier o persoană care a căzut în ziua precedentă la votul majorităţii parlamentare. Nici eu nu văd nicio raţiune pentru care numaidecât trebuie să fie anticipate sau numaidecât să fie termen.'

'Depinde de cum va evolua situaţia politică şi, în funcţie de aceasta, se vor contura. Sigur se poate debloca actuala situaţie politică şi prin numirea unui premier care să aibă o majoritate care să poată guverna până la alegerile normale. De asemenea, s-ar debloca dacă situaţia ar evolua în această direcţie şi prin alegerile anticipate. (...) În avantajul PSD ar fi să fie la termen sau anticipate', a susţinut liderul PSD Vaslui

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dumitru Buzatu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close