Antena 3 CNN Actualitate Educație Anunț de ultimă oră despre bacalaureat 2017. S-ar putea schimba calendarul examenului

Anunț de ultimă oră despre bacalaureat 2017. S-ar putea schimba calendarul examenului

Anunț de ultimă oră despre bacalaureat 2017. S-ar putea schimba calendarul examenului
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Iun 2017   •   22:04

BACALAUREAT 2017. Profesorii amenință cu blocarea bacalaureatului, care se reia de mâine, conform calendarului, nemulțumiți de legea salarizării unitare.

Cadrele didactice ar putea intra în grevă generală în toată țara, nu doar în câteva orașe, cum plănuiau inițial. Sindicaliştii recunosc că este o situaţie foarte delicată pentru elevi şi speră ca acest conflict să fie soluţionat rapid.

BACALAUREAT 2017. Principala nemulţumire a sindicaliştilor din învăţământul preuniversitar este legea salarizării unitare, care ''plasează cadrele didactice la un nivel apropiat de cel al muncitorilor necalificaţi''. 

Totodată, dascălii sunt nemulţumiţi că nu sunt stipulate în Legea bugetului de stat pentru anul 2017 sumele necesare plăţii sentinţelor judecătoreşti, inclusiv a celor ce se referă la dobânzile penalizatoare. 

BACALAUREAT 2017. Sindicaliştii reclamă, de asemenea, faptul că Parlamentul nu a adoptat iniţiativa legislativă privind posibilitatea pensionării cadrelor didactice cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard şi fără diminuarea cuantumului pensiei, în condiţiile în care alte categorii socio-profesionale se pot pensiona mult mai devreme.

Simion Hăncescu, preşedintele FSLI, nu exclude schimbarea calendarului pentru BACALAUREAT 2017, dacă mâine se ajunge la concluzia că profesorii trebuie să intre în grevă.

 

 

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close