Antena 3 CNN Actualitate Educație Ce înseamnă ”instagramabil”? Pe cuvânt, cu Ana Iorga

Ce înseamnă ”instagramabil”? Pe cuvânt, cu Ana Iorga

Îi spunem bun venit în română cuvântului ”instagramabil”. Nu îl căutați în dicționar, pentru că nu este încă, dar este plin internetul de acest adjectiv.

Ce înseamnă ”instagramabil”? Pe cuvânt, cu Ana Iorga
Sursa foto: Antena 3
de Ana Iorga    |    09 Dec 2021   •   15:48

Instagramabil înseamnă bun de publicat pe Instagram, acolo unde toată lumea pune poze frumoase, după cum bine știți, deci înseamnă frumos, care arată bine în fotografii, fotogenic.

E foarte mult folosit în legătură cu locurile. ”Un concept instagramabil este o mină de aur pentru promovarea locației” - există articole ca acesta care îi învață pe patronii de restaurnate că un decor interesant îi va tenta pe clienți să facă multe fotografii în interior și să le publice ulterior pe Instagram, iar asta înseamnă promovare și nu te costă nimic.

Alt articol pe internet: ”15 locuri instagramabile în București”, adică unde să mergi ca să faci fotografii frumoase, cu care să îți impresionezi publicul pe Instagram.

Derivatul acesta format în română de la Instagram merge pe un tipar cunoscut de construcție, nu are nimic special. Nu vorbim despre asta, pentru că altceva mi se pare spectaculos, că am ajuns să cuantificăm frumusețea unui loc în funcție de cât de bine se vede în fotografii.

Oare nu mă mai duc la un restaurant unde se mănâncă bine pentru că nu dă prea bine în fotografii sau mă duc, din contră, într-un local să beau doar o cafea doar pentru că îmi fac niște poze superbe și le public pe Instagram? E o întrebare la care putem să reflectăm.

Acum, nu doar localurile, ci și casa pare că trebuie să fie instagramabilă. Sfaturi de ”cum să-ți creezi un decor instagramabil”, sfaturi pentru interiorul locuinței, asta mai lipsea.

Să te simți bine acasă pare că e ceva secundar acum, important e să arate bine în pozele de pe Instagram.

Să știți că acest cuvânt, acest adjectiv, are și grade de comparație. ”Cele mai instagramabile locuri din România”.

Aștept cu interes în continuare ”facebookabil” sau ”tiktokabil” sau ”youtubabil”, care dă bine pe YouTube.

Nu facem mare caz de instagramabil. Remarcăm doar că ne preocupă nu frumusețea în sine, asta pare, ci frumusețea care să dea bine pe Instagram.

×
Subiecte în articol: Pe cuvant cu Ana Iorga
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close