Antena 3 CNN Actualitate Educație Cinci mii de elevi au primit ghiozdane pline cu rechizite, printr-un demers al Fundaţiei Mereu Aproape

Cinci mii de elevi au primit ghiozdane pline cu rechizite, printr-un demers al Fundaţiei Mereu Aproape

Pentru cinci mii de elevi din țară, toți de la gimnaziu, noul an şcolar a venit cu emoţii multe, dar și cu surprize. Cei cinci mii de copii au primit ghiozdane complet echipate cu rechizite care să-i ajute să înveţe, printr-un demers al Fundaţiei Mereu Aproape.

Cinci mii de elevi au primit ghiozdane pline cu rechizite, printr-un demers al Fundaţiei Mereu Aproape
Sursa foto: Fundaţia Mereu Aproape
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2022   •   11:56

Prin cea de-a șasea ediție a programului "Educație pentru România", Fundația Mereu Aproape și partenerul său RURIS continuă să lupte împotriva abandonului școlar și sprijină 5.000 de copii din mediul rural cu ghiozdane complet echipate pentru noul an de învățământ.

Programul se desfășoară anual din 2017 în cadrul campaniei "Lăsați-mă să învăț", printr-o investiție în educație de aproape 280.000 de euro pentru cele șase ediții. În total, 20.000 de elevi de gimnaziu din mediul rural au primit ghiozdanele complet echipate cu rechizite pentru cursuri.

Beneficiarii ediției din acest an a programului sunt elevi din ciclul gimnazial de la 38 de școli din zone rurale din 27 de județe ale țării: Alba, Argeș, Bacău, Buzău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Dâmbovița, Hunedoara, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Alături de copii în primele zile de școală, Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape, a spus: "Școala este ca o livadă. În fiecare pom găsești alte fructe. Unele îți plac de la început, altele sunt cam acre. Dar important e să le mâncăm pe toate pentru că toate au câte ceva pentru fiecare dintre noi. Eu sunt absolut îmbogățită pentru că am stat lângă copii, pentru că i-am simțit și pentru că am aflat ce vor să devină. E extrem de important pentru mine personal, ca mamă, și pentru noi la Fundația Mereu Aproape să fim printre ei, să aflăm ce își doresc, să le fim aproape și cu ceea ce au nevoie".

De șase ani, RURIS este partenerul exclusiv al Fundației Mereu Aproape care face posibil acest program.

"RURIS și Fundația Mereu Aproape continuă acest proiect cu tradiție deși contextul actual este unul dificil, prin criza economică pornită de pandemie și accentuată de război care a marcat viețile tuturor. Echipa RURIS este aici pentru a susține copiii și educația acestora. Pentru noi, proiectul înseamnă emoție. Emoția pe care o transmit copiii și nevoia de a începe școala cu un minim de rechizite și cu un minim de suport. Credem că educația reprezintă motorul cunoașterii și singura șansă către un viitor mai bun și, prin acest proiect, vrem să dăm o șansă la educație fiecărui copil și să aducem un zâmbet pe chipul lor. Copiii au nevoie de speranță, siguranță și încredere. Sperăm ca, odată cu primirea ghiozdanelor, să sădim în inima lor aceste sentimente și dragul de carte și de școală", a declarat Cătălin Stroe, Fondatorul și Președintele RURIS.

La primirea ghiozdanelor, descoperind toate rechizitele primite, copiii au exclamat: "De tot aveam nevoie. Și de caiete, și de acuarele, de tot. Îmi place foarte mult să desenez. Și... ador ce am primit aici, în ghiozdanul acesta!", "Îmi place foarte mult școala. Și ghiozdanul acesta - foarte mult. Sunt mulțumită și vă mulțumim mult!".

Dascălii au vorbit despre importanța sprijinirii elevilor: "Unde posibilitățile financiare sunt reduse sau chiar absente, orice mic ajutor poate să susțină un copil să-și urmeze traseul educațional" - Ramona Bocșan, Director Liceul Tehnologic Felix, Sânmartin, județul Bihor; "Ceea ce ați făcut dumneavoastră nu poate decât să ne încânte și să ne bucure pentru că, într-adevăr, copiii noștri sunt din diferite categorii și chiar aveau nevoie de aceste ghiozdane echipate" - Antoanela Marin, Director Școala Gimnazială Gheorghe I.I.C. Bratianu, Rătești, județul Argeș.

×
Subiecte în articol: Fundatia Mereu Aproape
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close