Antena 3 CNN Actualitate Educație Copilul de clasa a III-a din Dâmboviţa, rămas singur în şcoală, evaluat psihologic. Opinia specialiştilor nu-i linişteşte pe părinţi

Copilul de clasa a III-a din Dâmboviţa, rămas singur în şcoală, evaluat psihologic. Opinia specialiştilor nu-i linişteşte pe părinţi

Copilul de clasa a III-a din Dâmboviţa, de frica căruia niciun coleg din şcoală nu mai vine la cursuri, este un elev normal, susţin reprezentanţii Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmbovița.

Copilul de clasa a III-a din Dâmboviţa, rămas singur în şcoală, evaluat psihologic. Opinia specialiştilor nu-i linişteşte pe părinţi
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2023   •   09:00

Este un caz fără precedent în judeţul Dâmboviţa: un elev de clasa a III-a, considerat agresiv, învaţă singur în toată şcoala din Valea Voievozilor, comuna Răzvad. 

Băiatul a fost mutat disciplinar de trei ori până acum, după ce niciun părinte nu a mai vrut să își trimită copiii la ore. 

Părinții anunță că vor să protesteze faţă de prezenţa elevului, despre care spun că este agresiv atât cu elevii cât şi cu profesorii.

Toți părinții celor aproximativ 150 de elevi care sunt înscriși la această școală nu își mai aduc copiii la ore, de teama acestui elev.

Citeşte şiPeste 150 de elevi nu mai merg la şcoală, de frica unui copil de clasa a III-a

Ministerul Educației a trimis o delegație care să rezolve situația.

Reprezentanta Centrului de Resurse Educationale din județ susţine că băiatul a fost evaluat și nu are nicio problemă de natură comportamentală.

"Nu este un copil agresiv! În săptămâna aceasta, toți colegii care au lucrat cu el au spus că este un copil cu care se poate desfășura", a declarat Eugenia Șetreanu, director general CJRAE Dâmbovița.

"Datoria noastră ca instituție de învățământ este aceea de a integra acest copil și de a-i asigura dreptul la educație. 

Acest copil va beneficia de supraveghere suplimentară din partea unui consilier școlar pus la dispoziție de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională", mai spune Florian Lixandru, secretar de stat Ministerul Educației, potrivit stirileprotv.ro.

Părinții din Valea Voievozilor susțin că își vor transfera copiii la altă școală, dacă băiatul cel nou nu va fi mutat.
 

×
Subiecte în articol: elev Dambovita Răzvad
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close