Antena 3 CNN Actualitate Educație 131 de deținuți care fac școală în penitenciare vor obține burse de merit de 450 de lei fiecare

131 de deținuți care fac școală în penitenciare vor obține burse de merit de 450 de lei fiecare

131 de deținuți din penitenciare din 13 județe ale țării pot primi burse de merit în valoare de câte 450 de lei. Prin noua lege a Educației, bursele de merit se vot acorda și deținuților, întrucât pragul până la care se acordă acestea a fost eliminat.

131 de deținuți care fac școală în penitenciare vor obține burse de merit de 450 de lei fiecare
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2023   •   19:41

Prin noua lege a Educației, promovată de ministra Ligia Deca, și care a intrat în vigoare în luna septembrie, 30% dintre elevii unei clase, indiferent de media obținută, vor primi bursă de merit.

Legat de elevii de clasa a IX-a, bursă de merit primesc și cei care au media 5, întrucât se ia în considerare media de la Evaluarea Națională care poate fi oricât de mică. Acest lucru este posibil deoarece învățământul obligatoriu în România este de 12 ani, iar elevii trebuie să intre la un liceu cu orice notă.

Legat de bursele pentru deținuți, asta înseamnă că Ministerul Educației va plăti peste 700.000 de lei în fiecare an, precizează Edupedu.ro.

Administrația Națională a Penitenciarelor a declarat că deținuții ce vor obține bursă de merit provin din penitenciarele din județele Alba, Arad, Bihor, Botoșani, Brasov, Brăila, Cluj, Dolj, Gorj, lalomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș.

“Asigurarea dreptului la educație pe parcursul executării pedepselor privative de libertate este garantată de legislația domeniului execuțional penal, din perspectivă operațională, organizarea procesului de învățământ fiind reglementată prin documentele legislative emise de Ministerul Educației”, arată ANP într-un comunicat de presă.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close