Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii dau în judecată Ministerul Educației. "Considerăm metodologia una deficitară, ce poate prejudicia elevii"

Elevii dau în judecată Ministerul Educației. "Considerăm metodologia una deficitară, ce poate prejudicia elevii"

Asociația Elevilor din Constanța a anunţat că va chema în instanță Ministerul Educației. 

Elevii dau în judecată Ministerul Educației. "Considerăm metodologia una deficitară, ce poate prejudicia elevii"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    03 Aug 2021   •   16:05

Motivul este suspendarea Ordinului privind aprobarea metodologiei de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu.

Elevii din Constanța anunță, într-un comunicat de presă, că au transmis la Curtea de Apel Constanța o cerere de chemare în judecată ce are ca reclamant Ministerul Educației cu privire la suspendarea Ordinului de decontare a cheltuielilor de transport.

Elevii din Constanţa acuză Ministerul Educaţiei de blolcarea transportului lor

"Considerăm metodologia una deficitară, ce poate prejudicia elevii, ia una având în vedere faptul că nu este făcută clar distincția între asigurarea gratuității la transportul județean și asigurarea decontării navetei. 

Astfel, apar două proceduri contradictorii, ce au ca efect blocarea transportului elevilor", se arată în comunicatul Asociației Elevilor din Constanța (AEC), transmis, marţi, presei.

Potrivit sursei citate, ordinul a fost adoptat de pe o zi pe alta, după întârzierea și nerespectarea termenului de 30 de zile de adoptare, la presiunile reprezentanților elevilor. 

Pentru adoptarea metodologiei, a fost convocată o ședință a Comisiei de Dialog Social cu cinci ore înainte de desfășurarea acesteia.

În plus, mai susţin elevii, a fost încălcată legea 52/2003, ordinul nefiind pus în consultare publică.

Asociaţia elevilor din Constanţa: "Ministerul Educației a adoptat un ordin care aduce un prejudiciu elevilor"

"În urma unor întârzieri nejustificate, Ministerul Educației a adoptat un ordin ce nu face altceva decât să aducă un prejudiciu elevilor. 

Având în vedere atât contextul în care a fost adoptat, cât și conținutul propriu-zis al ordinului, acesta va avea ca efect blocarea accesului elevilor la transportul județean gratuit", spune Ariana Dudună, președinte AEC.
 

×
Subiecte în articol: elevi transport
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close