Antena 3 CNN Actualitate Educație Reguli noi pentru admiterea la liceu

Reguli noi pentru admiterea la liceu

Reguli noi pentru admiterea la liceu
de M.Z.    |    21 Iun 2016   •   12:24

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a afirmat marţi că nu exclude varianta introducerii unui examen de admitere la intrarea în liceu, dar nu ştie dacă va putea duce la bun sfârşit un astfel de proiect în mandatul său scurt, potrivit agerpres.ro.

"Aş vrea să cred că în viitorul apropiat vor apărea transformări majore în modul în care şcolile îşi vor alege copiii şi copiii vor avea înţelegerea asupra posibilităţilor lor de a alege. (...) Aş lua în calcul (varianta unui examen de admitere la intrarea în liceu - n.r. ), numai că nu ştiu dacă pot să duc un astfel de lucru la bun sfârşit în mandatul meu scurt şi prefer să spun că ar trebui, dar, din păcate, nu pot să am aceeaşi abordare cu cea pe care o am acum, pragmatică, referitor la învăţământul profesional dual", a precizat ministrul, răspunzând unei întrebări din partea presei referitoare la eventuale modificări în ce priveşte admiterea în liceu. 

În context, el a subliniat că tinerii care termină clasa a opta ar trebui să beneficieze de o consiliere profesională mai temeinică. 

"Am fost cu toţii nemulţumiţi şi suntem nemulţumiţi: la liceu se intră şi cu media 2, 3.... Nu se poate. Cred că nu am fost suficient de expliciţi. Tinerilor trebuie să li se acorde şanse mai multe şi oportunităţi mai multe. Consilierea profesională, din păcate, este departe de ce ar trebui să fie şi aici avem interesul şi determinarea să investim foarte mult în consiliere profesională, astfel încât tinerii noştri, la terminarea clasei a opta, să fie mai bine dirijaţi: pe o cale care ţine de liceu - care ne aşteptăm să se încheie cu Bacalaureatul şi vedem unde suntem - sau o cale care e legată de valorificarea potenţialului în zona profesională, punând accent pe faptul că mă pot mişca dintr-o parte în alta, astfel încât nu este blocat niciun tânăr în a-şi realiza întreg potenţialul, inclusiv de a ajunge profesor universitar, dacă la momentul zero a ales să meargă pe cale profesională, dar e puternic, determinat şi ştie ce vrea", a arătat ministrul. 

Citiți și Surpriză totală. Vacanța de vară va fi mai scurtă

 

×
Subiecte în articol: Adrian Curaj examen liceu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close