Antena 3 CNN Actualitate Educație Ștefan Pălărie (USR), reacție după ce li s-a permis rectorilor să privatizeze universitățile: "O aberație"

Ștefan Pălărie (USR), reacție după ce li s-a permis rectorilor să privatizeze universitățile: "O aberație"

Deputatul USR, Ștefan Pălărie, se revoltă după ce un amendament din legea educației le permite rectorilor să privatizeze universitățile

Ștefan Pălărie (USR), reacție după ce li s-a permis rectorilor să privatizeze universitățile: "O aberație"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alexandra Axinia    |    15 Mai 2023   •   13:11

Legea educației va primi votul final la Senat pe 22 mai. Cu toate acestea, Ștefan Pălărie consideră că e un termen prea scurt.

"Este un termen îngrozitor, abuziv, care nu are nici o justificare. Noi nu înțelegem de ce, după ce avem 500 de pagini de text legislativ și alte câteva bune sute de pagini de amendamente, am avea un termen atât de scurt. Este o mizerie faptul că s-a dat ca termen limită de depunere a amendamentelor ziua de duminică.

Asta înseamnă că toți consilierii juridici și toți parlamentarii au trebuit să lucreze aproape zi lumină, ca să termine ieri, până la miezul nopții, ultimele amendamente depuse. Și să nu uităm, avem patru zile pentru dezbateri. Pare că ori se fac lucrurile noaptea, ca hoții ori repede înainte, ca să nu fie cu băgare de seamă din partea publicului", a declarat senatorul USR, Ștefan Pălărie. 

Conform, rfi.ro, senatorul este îngrijorat de forma legii care a ajuns la Senat. 

Citește și: Universităţile publice primesc verde să facă afaceri cu banii statului

"Legea aceasta, de la forma Guvernului, care și așa era dezastru, noi am contestat-o încă din vara anului trecut, a ajuns să fie nu mai rea, ci mai nocivă, mai toxică, deci nu e vorba de forme mai proaste, ci forme mai rele, distructive.

S-a ajuns la această formă mai rea, pentru că a existat un blat permanent între partide, între PSD și PNL. Eu am participat aproape zilnic la dezbaterile din Camera Deputaților și am văzut mecanismul ăsta: după câteva ore de dezbatere în fața camerelor de luat vederi și în ședințe de comisii, ședința era suspendată și se muta între deputații PSD, PNL și doamna Ligia Deca, în biroul președintei de ședință, iar acolo se discutau, se organizau următoarele amendamente", a declarat parlamentarul. 

×
Subiecte în articol: deputat usr educatie Universitate
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close