Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministerul Dezvoltării, parteneriat cu Ministerul Culturii pentru participarea României la competiția ”Premiul European pentru Peisaj” a Consiliului Europei

Ministerul Dezvoltării, parteneriat cu Ministerul Culturii pentru participarea României la competiția ”Premiul European pentru Peisaj” a Consiliului Europei

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Culturii anunță organizarea unui concurs de selecție a proiectului care va reprezenta România la cea de-a VIII-a ediție a ”Premiului European pentru Peisaj” (2022-2023).

Ministerul Dezvoltării, parteneriat cu Ministerul Culturii pentru participarea României la competiția ”Premiul European pentru Peisaj” a Consiliului Europei
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    08 Aug 2022   •   21:13

Fiecare stat poate depune o singură candidatură la Secretariatul General al Consiliului Europei.

Premiul poate fi atribuit:

  • autorităților locale și regionale, precum și structurilor lor asociative;
  • structurilor de cooperare teritorială ale autorităților administrațiilor publice locale, respectând condiția ca unitatea peisagistică, vizată de proiect, să fie gestionată în comun de membrii acestora;
  • organizațiilor neguvernamentale care au avut contribuții semnificative în acest domeniu.

Consiliul Europei caută proiecte exemplare, prin care au fost puse în practică măsuri de protecție, management și/sau amenajare a peisajelor.

Concursul de selecție a dosarelor se va desfășura pe baza procedurilor și criteriilor stabilite prin Rezoluția CM/Res (2008)3, adoptată de Comitetul de Miniștri la data de 20 februarie 2008. Rezultatul acestui demers va fi înaintat Secretariatului General al Consiliului Europei.

Înscrierea în concurs

Pentru înscrierea în concursul de selecție este necesară transmiterea dosarului de candidatură, completat în limba engleză sau franceză, în format electronic la adresa de e-mail [email protected], până la data de 31 octombrie 2022.

Condițiile participării la această competiție sunt ca proiectul să fi avut ca scop protecția, gestiunea sau amenajarea peisajului și să se fi finalizat cu cel puțin 3 ani înainte de data depunerii proiectului în cadrul prezentei proceduri de selecție. În plus, acordarea premiului de către Consiliul Europei ține cont ca aceste intervenții să fi avut un efect de lungă durată, astfel încât să poată reprezenta exemple de bună practică la nivel european.

Conținutul dosarului de candidatură

Dosarul va conține prezentarea candidatului (maxim 3 pagini) și descrierea proiectului pentru protecția, gestiunea și/sau planificarea peisajului (maxim 20 pagini), conform formularului de înscriere. Dosarul poate conține și un material video de prezentare, cu o durată de maxim 5 minute.

Materialele depuse trebuie să fie însoțite de acordul autorului conținutului privind utilizarea acestora de către Consiliul Europei în campaniile de promovare a Premiului European pentru Peisaj, precum și în alte publicații și activități ale Consiliului Europei care vizează Convenția Europeană a Peisajului, cu citarea autorului.

×
Parteneri
Se schimbă perioada de valabilitate a permiselor auto!
x close