Antena 3 Actualitate Educație Ministrul Educației, despre subiectul denunțului la olimpiadă: "Nu este normal ca un asemenea subiect să fie pus în discuție"

Ministrul Educației, despre subiectul denunțului la olimpiadă: "Nu este normal ca un asemenea subiect să fie pus în discuție"

de G.S.    |    26 Feb 2017   •   15:22
Ministrul Educației, despre subiectul denunțului la olimpiadă: "Nu este normal ca un asemenea subiect să fie pus în discuție"
Sursa foto: Foto: Facebook

Un subiect dat ieri la faza judeţeană a olimpiadei de limba română i-a blocat pe profesori. Elevilor de la clasa a 12-a din judeţul Prahova li s-a cerut să conceapă un denunț după un fragment din romanul Moromeţii, potrivit profesorului evaluator Dan Gulea.

Subiectul făcut de Ministerul Educaţiei suna astfel:

„Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeții de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunți calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota".

Pavel Năstase, ministrul Educației, a explicat că va verifica cine s-a ocupat de acest subiect și a adăugat că nu i se pare normal subiectul:

“Eu voi face o analiză a acestei situații și vă voi da toate informațiile necesare. În funcție de această analiză, concursul poate fi anulat, să se țină altul. Nu este normal ca un asemenea subiect, la un asemenea nivel, să fie pus în discuție. Cred că elevii au lucruri mai interesante la care să se gândească, mai ales la un concurs de acest gen”, a explicat ministrul Educației.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close