Antena 3 CNN Actualitate Educație Peste două mii de elevi nu s-au prezentat la proba scrisă de Limba română de la BAC 2023, sesiunea de toamnă

Peste două mii de elevi nu s-au prezentat la proba scrisă de Limba română de la BAC 2023, sesiunea de toamnă

La proba scrisă de Limba Română de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, peste două mii de elevi nu s-au prezentat la susţinerea probei, iar 21 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Peste două mii de elevi nu s-au prezentat la proba scrisă de Limba română de la BAC 2023, sesiunea de toamnă
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2023   •   11:18

La proba scrisă de la Limba Română de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, nu s-au prezentat la susţinerea probei 2.629 de candidaţi, potrivit Ministerului Educaţiei.

Dintre cei care au susţinut proba scrisă la Limba Română de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, 21 au fost eliminaţi din sala de examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Elevii care au susţinut examenul naţional de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, la Limba Română, au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Mihail Sadoveanu sau lui George Călinescu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţie, au fost prezenți la prima probă scrisă din cadrul examenului național de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, 14.971 de candidați din cei 17.621 de candidați care și-au exprimat opțiunea de a susține această probă.

Citeşte şi: Baremul de corectare pentru proba de Limba română de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, publicat oficial pe edu.ro

În total, la sesiunea de toamnă de la Bacalaureat 2023, s-au înscris 33.900 de candidați.

Ministerul Educației subliniază că “în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, în urma solicitărilor exprese, numărul candidaților prezenți la fiecare probă este diferit. Altfel spus, cei peste 33.900 de candidați înscriși susțin examenul integral sau parțial”., se mai arată în comunicat.

Afișarea primelor rezultate, în format anonimat, are loc în data de 25 august, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic.

În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close