Antena 3 CNN Actualitate Educație Povestea profesoarei din București care îi învață pe copii să iubească sportul. Mulți dintre elevii ei au ajuns sportivi de performanță

Povestea profesoarei din București care îi învață pe copii să iubească sportul. Mulți dintre elevii ei au ajuns sportivi de performanță

Ionica Nedelcu
Ionica Nedelcu, profesoară de Educație fizică în București. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2024   •   12:00

Profesoara Ionica Nedelcu și-a câștigat locul în inimile elevilor, după ce le-a insuflat dragostea pentru sport. În prezent, antrenează echipe de oină și de rugby, fiind, totodată, fostă sportivă de performanță în canotaj.

Este profesoară de Educație fizică și sport la Școala Gimnazială nr. 112 din București, reușind să-i atragă pe copii în lumea sportului.

„Dorința aceasta a apărut din copilărie și cu atât mai mult când am început să fiu dascăl. Am mers întotdeauna pe ideea că sportul este un factor educațional esențial, pentru că modelează caractere și îi inspiră pe viitorii campioni atât în sport, cât și în viață”, a spus profesoara

Implicarea Ionicăi Nedelcu în comunitate este remarcabilă. Deși Școala Gimnazială nr. 112 nu dispune de o sală de sport, acest lucru nu a reprezentat un obstacol. Profesoara a pregătit echipele școlii în parcuri, obținând rezultate notabile la competițiile naționale și municipale la oină și rugby.

Citește și: O tânără profesoară din București a ajuns în finala campaniei „Liga Profesorilor Excepționali”. Metoda inedită prin care le predă copiilor limba engleză

„Nu este ușor, însă atunci când ne dorim cu adevărat ceva, cu siguranță reușim”, a mai adăugat profesoara. 

Mulți dintre elevii săi au ajuns sportivi de performanță, fiind legitimați la cluburi sportive de renume. Succesul nu se termină aici, pentru că, în prezent, Ionica Nedelcu pregătește zeci de elevi care visează la o carieră în sport.  

„Îmi doresc să urmez drumul doamnei de sport și să devin și eu profesor”, a spus unul dintre elevii Ionicăi Nedelcu. 

Ionica Nedelcu a ajuns în marea finală a campaniei  „Liga Profesorilor Excepționali”, inițiată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, fiind un model pentru cadrele didactice din întreaga țară.

În finala campaniei „Liga Profesorilor Excepționali” au ajuns 20 de dascăli care, prin implicarea şi dăruirea lor, schimbă destinele a mii de elevi.

Marele câştigător va fi desemnat de către public pe platforma vot.fundatiadanvoiculescu.ro. Poți vota și tu profesorul favorit până pe 15 iulie.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close