Antena 3 CNN Actualitate Educație Premiu de 10.000 de lei pentru cel mai bun cercetător în domeniul longevităţii

Premiu de 10.000 de lei pentru cel mai bun cercetător în domeniul longevităţii

Cercetătorii și inventatorii din lumea întreagă mai au la dispoziție doar patru zile, pentru a se înscrie la EUROINVENT, cel mai mare salon de creativitate și inovație din Europa de Est.

Premiu de 10.000 de lei pentru cel mai bun cercetător în domeniul longevităţii
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2022   •   09:45

De peste şase ani, marele Premiu Științific EUROINVENT 2022, în valoare de 10.000 de lei, va fi oferit, ca în fiecare an, de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, partener științific permanent al acestui eveniment. 

Evenimentul a ajuns la cea de-a 14-a ediție și va avea loc în format hibrid, între 26 şi 28 mai. 

Premiul va fi oferit unui proiect de cercetare din domeniul gerontologiei și longevității.

Cei mai buni inventatori din lume sunt așteptați să deschidă porțile celui mai important eveniment al cercetării științifice.

Salonul Internațional de creativitate și inovație, EUROINVENT, de la Iași este considerat, de către specialiști, cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei.

Acesta este organizat sub egida Federației Internaționale a Asociațiilor Inventatorilor și Asociația Mondială a Invențiilor și Proprietății Intelectuale și sub înaltul patronaj al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

"Sperăm să găsim acele invenții pe care să le putem promova şi să le implementăm imediat pe piaţă", a declarat Andrei Sandu, coordonator Euroinvent.

Senatul Științific a premiat, de-a lungul timpului, lucrări științifice și brevete din domeniul medical, cu un grad ridicat de inovație și potențial de transfer tehnologic.

"În acest context al interesului crescut faţă de domeniul gerontologiei şi longevităţii, ne dorim ca în cadrul parteneriatului cu EUROINVENT, să oferim marele premiu unei lucrări ştiinţifice cu importanţă în acest domeniu, care poate să contribuie semnficativ la creşterea calităţii vieţii şi la creşterea speranţei de viaţă", a spus Lăcrămioara Frăsineanu, manager de proiect Senatul Ştiinţific.

La această ediție, scopul concursului inițiat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în cadrul Euroinvent, îl reprezintă identificarea și susținerea unei idei inovatoare din domeniul gerontologiei, longevității, biologiei moleculare și bioingineriei medicale.

Proiectul urmărește încurajarea cercetării și inovării din domeniul longevității, care ar putea contribui la creșterea speranței de viață și încetinirea procesului de îmbătrânire

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close