Antena 3 CNN Actualitate Educație Primăria Capitalei vrea să schimbe programa şcolara. Ce materie ar putea fi introdusă la liceu doar în Bucureşti

Primăria Capitalei vrea să schimbe programa şcolara. Ce materie ar putea fi introdusă la liceu doar în Bucureşti

Primăria Capitalei vrea să schimbe programa şcolara. Ce materie ar putea fi introdusă la liceu doar în Bucureşti
de S.T.    |    03 Iun 2017   •   09:54

Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a din Capitală ar putea învăţa, timp de câteva săptămâni, noţiuni despre Uniunea Europeană, printr-un program de studiu intitulat "EU în licEU”, pe care municipalitatea vrea să îl implementeze în următorii doi ani şcolari, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a următoarei şedinţei a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Potrivit proiectului de hotărâre, cursul ar dura patru săptămâni, câte două ore pe săptămână, şi este dedicat elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a din anii şcolari 2017-2018 şi  2018-2019. La sfârşitul acestui program, elevii vor primi o diplomă, iar cei mai buni dintre ei vor fi premiaţi, scrie news.ro.

Iniţiatorii proiectului îşi motivează propunerea prin faptul că în prima jumătate a anului 2019 România va avea preşedinţia Uniunii Europene, "moment extrem de important, care necesită o pregătire temeinică”.

 

×
Subiecte în articol: liceu elevi
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close