Antena 3 Actualitate Educație Senatul a modificat Legea educației. Elevii din învăţământul profesional şi tehnic pot beneficia de masă şi cazare gratuită

Senatul a modificat Legea educației. Elevii din învăţământul profesional şi tehnic pot beneficia de masă şi cazare gratuită

de S.T.    |    03 Apr 2017   •   18:40
Senatul a modificat Legea educației. Elevii din învăţământul profesional şi tehnic pot beneficia de masă şi cazare gratuită
Sursa foto: Foto: Agerpres

Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum trei ani pot beneficia de masă şi cazare gratuită în cantinele şi internatele şcolare, au stabilit, luni, senatorii în şedinţa de plen prin adoptarea propunerii legislative pentru completarea art.12 din Legea nr.1/2011 a educaţiei naţionale.

Propunerea legislativă, iniţiată în legislatura trecută de un grup de senatori PSD, a fost amendată în Comisia de învăţământ a Senatului. Raportul Comisiei de învăţământ a fost însuşit de plen, Senatul fiind cameră decizională în acest caz.

Forma adoptată de Camera Deputaţilor stabilea că „elevii din învăţământul profesional şi tehnic beneficiază de masă şi cazare gratuită”, dar senatorii au modificat textul actului normativ introducând sintagma „pot beneficia”.

În forma iniţială a propunerii legislative se prevedea că „aceste cheltuieli cu cazarea şi masa elevilor din învăţământul profesional şi tehnic se asigură din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinaţie la propunerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice”.

Plenul a fost de acord cu amendamentul Comisiei de învăţământ, care prevede că „acoperirea cheltuielilor pentru cazarea şi masa acestora se poate asigura din bugetele locale sau de la consiliile judeţene prin decizii proprii”.

Senatul, în calitate de cameră decizională, a adoptat propunerea cu 91 de voturi pentru, două abţineri şi un vot împotrivă împotrivă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Legea Educaţiei Senat masa cantina elevi
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close