Antena 3 CNN Actualitate Educație Simion Hăncescu, președinte FSLI: "Nu se poate face carte în România cu un profesor batjocorit financiar"

Simion Hăncescu, președinte FSLI: "Nu se poate face carte în România cu un profesor batjocorit financiar"

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a declarat, la Antena 3 CNN, că Guvernul are capacitatea de a găsi soluții și că nimeni nu dorește ca greva generală să se prelungească, având în vedere și examenele care se apropie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2023   •   09:34

Simion Hăncescu, într-un interviu la Antena 3 CNN, a declarat că nu a primit nimic oficial din partea guvernului, ci doar informații din media.

"Nu am primit nimic oficial din partea guvernului, doar ce am aflat din media. Domnia sa, Marcel Ciolacu a postat pe Facebook, dar noi așteptăm o invitație oficială.

Oamenii nu mai cred în promisiuni, vor ceva concret materializat într-un document oficial", a spus Simion Hăncescu, la Antena 3 CNN.

Întrebat câți dascăli se vor alătura grevei generale de luni, Simion Hăncescu a răspuns:

Citește și: Marcel Ciolacu se oferă să negocieze cu profesorii sindicaliștii: "Această grevă produce haos"

"Față de ceea ce aveam acum câteva zile la conferința de presă și am spus că procentul era de 71,29% la FSLI, din informațiile pe care le am până acum, procentul a depășit 80%.

Este posibil ca luni să ajungă la un procent și mai mare, și după câteva zile de grevă să se ajungă la 100%.

Situația este neplăcută pentru elevi, dar am tras semnalul de alarmă de foarte mult timp, dar ni s-a spus să avem răbdare că se vor găsi soluții.

Timpul a trecut și am ajuns în această situație nedorită.

Eu cred că guvernul are pârghiile să găsească soluții și nimeni nu-și dorește ca acestă grevă să se prelungească pentru că, să nu uităm că vin niște examene.

Părinții trebuie să înțeleagă și să fie alături de noi pentru că am ajuns într-o situație limită.

Nu se poate face carte în România cu un profesor batjocorit financiar, cu 2.500 de lei salariul.

Dacă după ziua de luni nu se va întâmpla nimic, greva va continua. Totul depinde de guvern", a spus Simion Hăncescu președinte (FSLI).

×
Subiecte în articol: Simion Hăncescu grevă profesori
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close