Antena 3 CNN Actualitate Educație Transport redus cu 90% pentru studenți. Vârsta până la care se acordă reducerea a fost majorată

Transport redus cu 90% pentru studenți. Vârsta până la care se acordă reducerea a fost majorată

Studenții înmatriculați la universități din România vor beneficia de o reducere de 90% la transportul cu trenul şi metroul pe tot parcursul anului.

Transport redus cu 90% pentru studenți. Vârsta până la care se acordă reducerea a fost majorată
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Sep 2023   •   11:17

Studenţii în vârstă de până la 30 de ani, înmatriculaţi în cadrul universităţilor din România, vor beneficia de o reducere de 90% la transportul cu trenul şi metroul pe tot parcursul anului calendaristic.

Sunt eligibili pentru reducerea de 90% studenţii cu vârsta până în 30 de ani, înmatriculați la formă de învățământ cu frecvenţă a universităților acreditate.

În cazul studenților cu unul sau ambii părinți decedați, reducerea la transportul cu trenul şi metroul va fi de 100%.

Citeşte şi: Forma corectă de plural a cuvântului "drajeu". Mulți români greșesc

Prevederea apare în Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru studenți, pus în consultare publică pe site-ul ministerului.

Cât despre studenţii români care studiază în cadrul universităţilor din străinătate, costul transportului cu trenul va fi redus cu 50% pe tot parcursul anului calendaristic.

Aşadar, fie că folosesc tramvaiul, metroul sau trenul că să ajungă la facultate, studenții cu vârstă până în 30 de ani, înmatriculați la formă de învățământ cu frecvența în universitățile acreditate, vor putea călători plătind mai puțin.

×
Subiecte în articol: studenti transport metrou universitati
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close