Antena 3 CNN Actualitate Elodia poate fi declarată moartă, în mod oficial, începând de azi. Astfel, Cioacă poate fi judecat pentru crimă

Elodia poate fi declarată moartă, în mod oficial, începând de azi. Astfel, Cioacă poate fi judecat pentru crimă

Elodia poate fi declarată moartă, în mod oficial, începând de azi. Astfel, Cioacă poate fi judecat pentru crimă
29 Aug 2011   •   12:51

Celebra Elodia Ghinescu poate fi declarată moartă în mod oficial începând de luni. Au trecut patru ani de la dispariţia ei.

Elodia Ghinescu este legal dispărută, iar avocatul familiei sale a declarat că va face demersurile necesare pentru ca femeia să fie considerată oficial moartă. Astfel, Cristian Cioacă poate fi judecat pentru crimă.

Apropiaţii avocatei au văzut-o pe Elodia pentru ultima dată la 29 august 2007. Soţul ei a declarat dispariţia femeii abia pe 4 septembrie, iar în scurt timp a ajuns principalul suspect al uciderii Elodiei. A fost pus sub acuzare pentru omor calificat şi a fost propus pentru arestare preventivă. În lipsa cadavrului, judecătorii au decis cercetarea lui Cristian Cioacă în stare de libertate.

Pe 17 septembrie 2007, dosarul a fost pre­luat de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General.

Pe 19 sep­tem­brie a fost percheziţionată maşina lui Cioacă, iar sângele Elodiei a fost găsit pe covoraşul din portbagaj, pe cotiera din maşină, dar şi pe un toc de pistol din piele care se afla în torpedo.

Pe 20 septembrie 2007 Cristian Cioacă a fost reţinut. Testat la poligraf, a picat la întrebările esenţiale. A doua zi, procurorul Marius Iacob a propus arestarea preventivă pentru 10 zile. Ju­decătorul a res­pins însă propunerea, nu pentru că ar fi avut dubii în acest caz, ci de tea­mă. Pe 23 septembrie însă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Cioacă nu are voie să părăsească ţara.

Pe 8 octombrie, într-o râpă aflată pe drumul ce leagă Poiana Braşov de Râşnov sunt găsiţi şase saci menajeri plini cu obiecte din casa celor doi soţi. Printre acestea şi o cămaşă de poliţist pe care a fost găsit ADN-ul lui Cristian Cioacă şi sângele soţiei dispă­rute.

Cioacă a fost învinuit de săvârşirea infracţiunii de "omor cali­fi­cat".

Numeroasele căutări prin râ­pe, lacuri şi prin alte zone din judeţele Br­a şov şi Argeş, nu au dus la desc­o­perirea cadavrului. Pe 12 februarie 2009, Judecătoria Braşov a declarat-o dispărută pe Elodia Ghinescu.

 


×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close