Antena 3 CNN Actualitate Episcopul de Cluj-Gherla: Președinția și Guvernul amână venirea Papei Francisc în România

Episcopul de Cluj-Gherla: Președinția și Guvernul amână venirea Papei Francisc în România

Episcopul de Cluj-Gherla: Președinția și Guvernul amână venirea Papei Francisc în România
Sursa foto: foto: Credit: Lucia Ballester/Catholic News Agency
30 Noi 2018   •   15:43

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a spus că vizita Suveranului Pontif în România, din 2019, a fost amânată. Vizita va avea totuși loc, dar cel mai probabil undeva în lunile iulie - septembrie.

Conform unor surse din cardul Eparhiei de Cluj-Gherla, vizita Suveranului Pontif la Cluj este aproape perfectată, dar mai trebuie puse la punct unele amănunte, care țin de Guvern, scrie stiridecluj.ro.

”Știm că va fi o vizită în România. Știm că vizita era plănuită pentru luna mai, dar având în vedere summitul din 9 mai (al Uniunii Europe, de la Sibiu, n.red.), tocmai administraia guvernamentală și prezidențială au spus că nu pot organiza două vizite apropiate. Ca urmare, la finalul acestei luni urmează nunțiatura apostolică să ne informeze cum s-a stabilit sau restabilit vizitia Pontifului roman. Ceea ce știm este că vizita nu este doar la București, ci și în alte orașe importante din țara noastră. Sigur că îmi doresc să îl aducem la Cluj să vadă acest oraș minunat”, a spus PS Florentin Crihălmeanu.

Citește și

Papa Francisc vine în 2019 în România. Anunțul făcut de șeful Bisericii Catolice de la București. Critici dure la adresa Patriarhului Daniel

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close