x close

Experiență traumatizantă pentru Cristina Țopescu. Cum a salvat-o Mircea Lucescu din închisoarea comunistă

de A.M.P    |    14 Ian 2020   •   15:11
Experiență traumatizantă pentru Cristina Țopescu. Cum a salvat-o Mircea Lucescu din închisoarea comunistă

Cristina Țopescu, fosta jurnalistă care a murit la 59 de ani, a traversat clipe cumplite în tinerețe, din cauza regimului comunist.

Cristina a experimentat zile terifiante în închisorile comuniste. Aceasta a fost privată de libertate 3 luni și 5 zile, deoarece a încercat să-și viziteze mama, suspectată de cancer, în Germania, și a încercat să traverseze ilegal frontiera. 

Salvarea Cristinei a venit după implicarea lui Mircea Lucescu, care era foarte apropiat de tatăl ei, fostul comentator sportiv Cristian Țopescu, scrie gsp.ro.

Celebrul antrenor a convins autoritățile s-o mute pe Cristina Țopescu într-o celulă separată, iar Cristina nu a mai avut parte de același tratament umilitor până la ieșirea din penitenciar, care s-a petrecut în data de 19 decembrie 1989.

„De la trei ani, cât intenționau să-mi dea cei care iubeau familia Țopescu, datorită unor oameni ca Mircea Lucescu, George Carp și Viorel Pascu, probabil și grație situației din România acelor zile, am primit trei luni, adică jumătate din șase luni, minimum de pedeapsă pentru infracțiunea de tentativă de trecere a frontierei”, explica Cristina Țopescu într-un interviu.

Citeşte mai multe despre:

CRISTINA ȚOPESCU A MURIT Mircea Lucescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati