Antena 3 CNN Actualitate Explozie într-un bloc din Bihor: Când au evacuat apartamentele, pompierii au găsit un cadavru în descompunere

Explozie într-un bloc din Bihor: Când au evacuat apartamentele, pompierii au găsit un cadavru în descompunere

O explozie s-a produs, vineri după-amiaza, într-un bloc din localitatea Ștei, județul Bihor. Un bărbat de 54 de ani a suferit arsuri și a fost transportat cu elicopterul SMURD la spital, iar alte 30 de persoane din bloc au fost evacuate.

Explozie într-un bloc din Bihor: Când au evacuat apartamentele, pompierii au găsit un cadavru în descompunere
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    28 Mai 2021   •   20:32

Potrivit ISU Bihor, o butelie a explodat într-o garsonieră amplasată la etajul patru al unui bloc din Ștei. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

Un bărbat de 54 de ani a suferit arsuri la nivelul căilor respiratorii și a mâinilor.

Echipajele medicale i-au acordat primul ajutor la fața locului, iar apoi victima a fost predată echipajului de pe elicopetrul SMURD, care a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

De asemenea, alte două persoane care au suferit atacuri de panică au fost duse la spitalul din Ștei. În urma exploziei au fost afectate 10 locuințe, iar 30 de locatari au fost evacuați.

Într-unul dintre apartamentele afectate de explozie, pompierii au descoprit un cadavru într-o stare avansată de descompunere, cel mai probabil al unei persoane care a murit, fără ca vecinii din bloc să știe și să raporteze decesul.

La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții, care urmează să stabilească dacă a fost afectată structura de rezistență a blocului.

UPDATE 20:30: Locatarii evacuați vineri de autorități se vor putea întoarce în locuințe. Reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții au stabilit că structura de rezistență a imobilului nu a fost afectată.

„Concluzia reprezentanților Inspectoratilui de Stat în Construcții a fost aceea că structura de rezistență a imobilului nu a fost afectată. Primăria localității a trimis o echipă pentru curățarea spațiilor comune. După finalizare, se va permite revenirea în bloc a locatarilor”, a transmis ISU Bihor.

În urma evaluărilor făcute, s-a stabilit că au fost afectate de explozie 14 garsoniere, 10 de la etajul 4 al blocului, unde a avut loc și explozia, și alte 4 de la etajul 3.

×
Subiecte în articol: explozie bloc Bihor Ștei ranit evacuate
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close